Skip to main content

Parviäly kokosi seudun helmet yhdelle kartalle

Antero Peijonen ja Kristiina Pihlahti ovat tehneet selkeän työnjaon yhteisessä projektissa. Peijonen huolehtii, että historialliset tiedot ovat oikein.

Särkisalossa asuva Kristiina Pihtlahti ja perniöläinen Antero Peijonen eivät tunteneet toisiaan juurikaan ennen yhteistä projektia. Kaksikko päätti ryhtyä luomaan Googlen karttapalveluun sivustoa, josta ihmiset löytäisivät kätevästi kaikki eteläisen Salon alueen nähtävyydet.

Keskeneräinen projekti jaettiin tammikuussa Facebookin Perniön seudun puskaradioon ja ihmiset innostuivat heti kertomaan toiveitaan siitä, mitä karttaan voisi lisätä. Katselukertoja kertyi nopeasti yli 2000.

Ihmiset pääsevät jo nyt tutkimaan, missä sijaitsevat alueen kirkot, rukoushuoneet, museot, näyttelytilat, luontokohteet, uimarannat, saunat, kesäteatterit, kylätalot, laavut, luontopolut, patsaat, muistomerkit ja muut historialliset kohteet.

Kaikki sai alkunsa Pihtlahden ideasta.

–Minä halusin joskus mennä katsomaan täällä päin sijaitsevia pirunpeltoja, mutta en löytänyt mistään mitään tietoa tarkoista sijainneista. Perniössä on paljon nähtävää, mutta tuntuu, että mistään ei löydy tarkempaa tietoa nähtävyyksistä, Pihtlahti kertoo.

Projekti ei ole läheskään valmis, sillä karttaan lisätään vielä uusia paikkoja. Tarkoitus on myös lisätä tarkat kohdetiedot ja mahdollisesti valokuvia eri kohteista.

Peijonen kertoo, että yhdessä tehty työ on kotiseututyötä parhaimmillaan.Mukaan kaivataan myös alueella asuvia ihmisiä.

–Kaipaamme kuvia jo karttaan merkityistä kohteista. Jos siis joku on ottanut vaikka kännykällä hienon kuvan luontoretkellä ja kohde näkyy meidän kartassamme, otamme ilomielin vastaan kuvia ja lisäämme ne sivustolle, Pihtlahti kertoo.

–Jos meiltä puuttuu jotain tärkeitä paikkoja, niistäkin kannattaa vinkata. Me emme millään voi tietää kaikkia näkemisen arvoisia paikkoja täältä, siihen tarvitaan muiden apua, Peijonen lisää.

 

Jos sinulla on valokuvia kartan kohteista tai haluat vinkata jotain uutta kohdetta, ota yhteyttä sähköpostilla pernionseutu@gmail.com

 

Linkki karttaan:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1MbJN7rW6vL6mBqccpnJ1N8D6AMtOyco&ll=60.215742312275125%2C23.08780839999999&z=10

Jaa artikkeli: