Skip to main content

Partiolaiset pistettiin rukin ja piparitalon tekoon

Rymättylän Märssyvahtien Oravien joukkue kajautti tsemppihuutonsa ennen starttia. Vasemmalta Silja Mäkinen, Tuuli-Maria Roine, Helmiina Flinkman, Milla Järvinen ja Emmi Törne. Vartioon kuului lisäksi Niko Liitola. Lounais-Suomen partiopiirin kevätkilpailut toivat Alikulman nuorisoseuran talon ja Latokartanokosken maastoihin ennennäkemättömän määrän väkeä viime lauantaina: noin viisisataa kilpailijaa ja huoltojoukot päälle.

Perniön Pyhän Laurin Ritarit järjesti kisat yhdessä muiden Salon seudun lippukuntien kanssa. Valtaosa kilpailijoista sen sijaan tuli muualta. Esimerkiksi Rymättylän Märssyvahdeilla oli kolme joukkuetta. Pitkä päivä oli alkanut herätyksellä jo aamukuudelta. Kun rymättyläläiset olivat saapuneet kisapaikalle, huoltajiin kuuluva Maria Arminen keräsi mustaan säkkiin kaikki joukkueen matkatavarat, joita kisamaastossa ei tarvita. Oravien johtaja Milla Järvinen allekirjoitti vielä ilmoittautumislomakkeen ja lähti viemään sitä sisälle.
– Partiossa kivointa on se, että tehdä asioita yhdessä luonnossa, arvioi Emmi Törne.
– Nämä kisat ja leirit ovat parasta, lisää Helmiina Flinkman.
Kovin paljon kokemusta Oravilla ei ole vielä kisaamisesta, mutta Tuuli-Maria Roine on ehtinyt kiertää jo kahdet kisat.
– Viimeiset taisivat olla Uudessakaupungissa. Muistaakseni siellä tehtiin kokkausrastilla aurinkokiisseliä, muistelee Tuuli-Maria.

Oravat innostuvat kysyttäessä esittämään tsemppihuutonsa, jossa esiintyvät partiolippukunnan alkukirjaimet.
– Sano R, sano M, sano V, RMV!
Huoltajana toiminut Maria Arminen sanoi lähteneensä mukaan partiotoimintaan pitkän tauon jälkeen uudestaan.
– Naapurin kummityttöjen mukana lähdin. Nämä teemat ovat aina hauskoja. Viime talvena Raision kisoissa oli teemana Mars. Siellä oli sitten tehtäviä planeetan, Marskin ja Mars-patukan kokkaamisen välillä.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: