Skip to main content

Pajakulta pesiytyi Teijon meijeriin

Tero Pelto-Knuutila ja Mia Mikkola jatkavat Pajakullan toimintaa Teijolla.  Pelto-Knuutila näyttää albumista kuvia käsintehdyistä plektrakoteloista.– Tervetuloa kaaokseen, tervehtii Mia Mikkola Teijon vanhan meijerin ovella.
Kaaos ja siellä täällä lojuvat tavarat kuuluvat asiaan, käynnissä on muutto.

Mia Mikkola ja Tero Pelto-Knuutila ovat Teijon kartanon uusia naapureita.   He muuttavat meijerirakennuksen yläkertaan asumaan, alakertaan puolestaan muuttaa pariskunnan yritys Pajakulta. Aiemmin koruja valmistava yritys toimi Somerolla.
– Siellä ongelma oli, että ei ollut myymälätiloja.  Nyt saamme tähän sekä työtilan että myymälän, selvittää Mia Mikkola.

Teijolle yritys yrittäjineen päätyi sattumien summana; tuttava vinkkasi vuokralla olevasta tilasta Teijolla.
– Menimme Särkisalon Meripäiville myymään, ja poikkesimme siinä matkalla paikkaa katsomassa.

Vuokrasopimus syntyi, ja muutto on käynnissä parhaillaan. Tarkoituksena on, että työtila olisi käyttökunnossa jo varsin pian ja myymäläkin ennen joulua.
– Nythän on tämän alan hiljainen hetki.  Hääsesonki on ohi, mutta vielä ei tehdä joulukauppaa, muistuttaa Tero Pelto-Knuutila.

Pajakullan kaksikkoa kiehtoo Teijolla ajatus käsityöläisten yhteisöstä.  He miettivät, että toimintaa pitäisi silti kehittää omin vahvuuksin omannäköiseksi, ei puhua niinkään ”mini-Fiskarista”.
– Tuntuu, että kylässä on hyvä yhdessä tekemisen henki.  
Yhtenä ajatuksena on pyöritelty keskiaikatapahtuman järjestämistä Teijolla.   Idea on vasta ajatuksen asteella.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: