Skip to main content

Ovet jarruttavat kirjaston omatoimipalvelua

25.12.2023Uutiset

Perniön kirjaston oven pielessä on jo kortin lukuautomaatti paikallaan, tosin vielä poissa toiminnasta. Seuraavaksi pitää uusia ovet.

Perniön kirjasto odottaa yhä omatoimipalvelun käyttöönottoa. Kehitystä jarruttavat kirjaston ovet.
– Omatoimipalvelu kannattaa ottaa käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun ovet saadaan vaihdettua uusiin. Nykyiset ovat huonokuntoiset, eivätkä kaksiosaiset ovet toimi moitteettomasti automatiikan kannalta, kirjastopalvelupäällikkö Jaakko Lind kertoo.

Kirjastopalvelut odottaa, että kaupunginhallitus päättää uusien ovien asentamisesta.
– Uusien ovien asentamisen jälkeen omatoimikirjasto voidaan ottaa nopeasti käyttöön. Uskon ja toivon, että ovet ja omatoimipalvelu saadaan Perniöön ensi vuoden aikana ja mielellään alkuvuodesta, Lind sanoo.

Perniön kirjastoon on jo asennettu itsenäisen asioinnin vaatima kameravalvonta. Omatoiminen lainaus- ja palautusautomaatti kirjastossa on ollut jo vuosia.

Omatoimisella kirjastolla kaupunki haluaa parantaa palvelujen saatavuutta pidentämällä aukioloaikoja. Täysin itsepalveluksi kirjasto ei muutu, vaan henkilökunta jatkaa kirjastossa työskentelyä tavalliseen tapaan aukioloaikoina.
– Kaikissa muissa Salon lähikirjastoissa on jo omatoimipalvelu, jota asiakkaiden on mahdollista käyttää myös silloin, kun virkailija ei ole paikalla.

Jaakko Lindin mukaan kirjaston asiakkaita ohjeistetaan omatoimipalveluiden käytössä. Hän uskoo, että moni alkaa Perniössäkin asioida kirjastossa itsenäisesti totuttuaan käyttämään omatoimipalvelua.

Jaa artikkeli: