Skip to main content

Osuuskunta jakaa asiakkaillekin kahvilansa tuotosta Kemiössä

Kemiön keskustan Villa Landessa oli perjantaina kurpitsakeiton tuoksua.  Villa Landen kahvila pitää kemiöläiset lounaissa ja kahvissa.  Viime perjantaina vuorossa olivat Sari Kippilä ja Sara Ilveskorpi. Johanna Kaakinen (oik) piti kahvilaa viime kesänä.
Sananmuunnokset ovat tehneet tiensä myös Kemiöön: Villa Landen kahvila on jälleen auki ja nimeltään nyt LallaVinde.    Kurpitsakeitto puolestaan oli perjantain talvinen lounasvaihtoehto.

Konsepti kahvilan takana on uudenlainen.  Kahvilaa pyörittää osuuskunta, jossa on mukana 11 jäsentä.
Osuuskunta on luonteeltaan voittoa tavoittelematon.  Tavoite onkin yhteinen hyvä:  tuotolla pitää kattaa kulut ja kehittääkin toimintaa, mutta osa ylijäämästä annetaan jossain muodossa asiakkaille.
– Se tarkoittaa, että järjestetään esimerkiksi joku konsertti tai muu tapahtuma tai voidaan tarjota vaikka jonkun kurssin materiaalit, kuvaa Sari Kippilä.

Osuuskunnan juuret ovat, kuinkas muuten, internetissä.   
Kemiönsaaren taiteen ja käsityön tekijät keskustelevat nimittäin vilkkaasti facebookissa Kimitocreativity-ryhmän sivulla.   Yle oli tehnyt jokin aika sitten jutun siitä, että Villa Landen kahvila on kiinni.  Facebookissa joku ryhmän jäsenistä oli jutun tultua ulos todennut, että kahvilan pitäminen olisi hänen haaveensa.
– Siitä se lähti, että pitäisikö ruveta, kertoo Sari Kippilä.
Toiminta on ollut nopeaa, Lalla Vinde avattiin kolme viikkoa sitten ja osuuskunta on viikkoa vanhempi.  

 

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: