Skip to main content

Osuuskunnat kaartavat takasuoralle

Kaukolan-Ylikulman-Tuohitun osuuskunnan viemäriä upotetaan parhaillaan Naarjärven pohjoisrannalla.  Kaivurin puikoissa on Jyrki Toivonen.Jätevesiosuuskuntien urakat eri puolilla Perniötä ovat kohta sananmukaisesti loppusuoralla.
Mutaisten-Kirjakkalan osuuskunta tekee parhaillaan viimeistä haaraansa Kirjakkalaan.
– Kylistä Mutainen ja Korvensalmi hoidettiin jo aiemmin, nyt on enää Kirjakkala kesken, summaa puheenjohtaja Jarkko Salmivaara.
– Uskon, että loka-marraskuussa kaivuut saadaan päätökseen.

Samansuuntaista kertoo Kaukolan-Tuohitun-Ylikulman jätevesiosuuskunnan puheenjohtaja Harri Aaltonen.Osuuskunnan runkoputken veto aloitettiin Kaukurintien tuntumasta ja nyt sen toinen pää on Aaljoella lähellä Tuohittua. Peltotöiden mentyä runkolinjan vetoa jatketaan, ja määränpäänä on viedä se Salo-Kisko-tielle. Yksi haara tehdään tien toiselle puolelle Muurlan suuntaan, ja maantien tuntumassa se yhdistetään kaupungin putkeen.
– Vuonna 2016 runkolinja saadaan valmiiksi, sanoo Aaltonen.

Tavoite molemmissa osuuskunnissa on sama: johtaa alueen vedet Salon keskuspuhdistamolle. Osasta MuKin verkkoa näin jo tapahtuukin. Aaltosen luotsaaman osuuskunnan kiinteistökytkentöjä aletaan tehdä, kun verkko muuten on valmis.
– Arvioin, että meiltä kotoa lähtevät jätevedet Saloon marraskuussa vuonna 2016, sanoo Aaljoella asuva Aaltonen.

Aikataulut ovat pitäneet molemmissa osuuskunnissa. Molemmissa myös tehdään vähän puhtaan veden asennuksia.  MuKin vesijohtoverkkoon tuli muutamia uusia asiakkaita ja voidaan nyt ajaa tarvittaessa myös kaupungin vettä.
Myös Tuohitun suunnalla tulee osuuskunnalle noin kymmenen uutta puhtaan veden asiakasta.

Jaa artikkeli: