Skip to main content

Osaavista työntekijöistä käydään kovaa kilpailua

Mathildan Marinan uusi kesätyöntekijä Sari Nohteri odottaa innolla, että saa työskennellä myös matkailuinfossa ja opastaa alueella vierailevia turisteja.

Eteläisen Salon matkailu- ja ravintola-alan yrityksissä saatiin keväällä jännittää, löytyykö kaikkiin paikkoihin tarpeeksi osaavaa henkilökuntaa. Mathildan Marinassa kesätyöntekijöitä ei tarvinnut hakea, koska viime kesänä töissä olleet tekijät halusivat tulla töihin myös tällä kaudella.

Yrittäjä Maria Rantanen kertoo, että kesäsesongin ajaksi on palkattu viisitoista työntekijää, sekä lisäksi keikkatyöläisiä. Määrä on pysynyt vuodesta toiseen melko samana.

–Onneksi me saamme työllistettyä samoja tekijöitä vuodesta toiseen. Meille tuli myös paljon työhakemuksia, vaikka emme ilmoittaneet missään, että avoimia paikkoja olisi tarjolla. Täytyy olla todella tyytyväinen tilanteeseen.

Marinan kesä näyttää muutenkin hyvältä, sillä majoitusvarauksia on kertynyt jo mukavasti ja näyttää siltä, että koronan jälkeen myös ryhmämatkailu herää uudelleen henkiin. Kesää odotellaan ravintolassa myös toisesta syystä, sillä Marinan katolle asennettiin kolme viikkoa sitten aurinkopaneeleja, joten toiveissa on aurinkoinen kesä.

 

 

Lisää yritysten kuulumisia tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: