Skip to main content

Orpo lupailee lisätalousarviota Salon tilanteen takia

Hallituksen puolelta suunnitellaan tukitoimia Salon tilanteen helpottamiseksi Microsoftin irtisanomisten jälkeen.
Sisäministeri Petteri Orpo (kok) uumoili Ylen haastattelussa torstaiaamuna, että lisätalousarviota lähdetään tekemään heti syksyllä. Salo on saanut tähän asti rakennemuutosrahaa kolmisenkymmentä miljoonaa euroa. Sisäministerin mukaan vain muutama miljoona euroa ei riitä tälläkään kerralla.

Teknologiayritys Microsoft ilmoitti keskiviikkona aikovansa lopettaa Salon tuotekehitysyksikön.
Salon osalta irtisanomiset koskisivat noin tuhatta työntekijää, ja Salon työttömyysaste nousisi noin kahteenkymmeneen.

Ely-keskuksen ylijohtaja Kimmo Puolitaival sanoo, että Ely-keskuksen puolesta on jo ennakoivasti suunniteltu työvoimapoliittisia toimenpiteitä, jotka voivat liittyä esimerkiksi pk-yritysten kehittämiseen. Työtä on tehty yhdessä TE-toimiston, kaupungin ja Yrityssalon kanssa, ja alueellinen yhteistyöryhmä aloittaa työnsä välittömästi.
Yhteistyöryhmä valmistelee toimia korvaavalle yritystoiminnalle ja aloittaa muutosturva- ja muut työvoimapoliittiset toimenpiteet. Samalla selvitetään yrityksen kanssa työntekijöiden uudelleen sijoittamismahdolliset. Microsoft on ilmoittanut tarjoavansa irtisanotuille erilaisia tukipaketteja.

Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko pitää tietoa irtisanomisista dramaattisina.
Rantakokko muistuttaa, että Salo on ollut jo vuodesta 2008 lähtien teollisen rakennemuutoksen paikkakunta, joten jo kertaalleen testattu toimintamalli tilanteen varalle on olemassa.
– Tätä mallia lähdemme nyt soveltamaan uudessa tilanteessa.
– Erityinen huomio tullaan kiinnittämään työttömäksi jäävien tiimien huippuosaamisen tunnistamiseen ja tämän osaamisen markkinointiin erilaisten verkostojen kautta. Yksittäisten osaajien lisäksi Salossa tulee todennäköisesti tarjolle kokonaisia kehitystiimejä, jotka ovat mahdollisuus uudelle yritystoiminnalle.

Jaa artikkeli: