Skip to main content

Oppilaskuljetus Teijon ja Perniön välillä aiotaan avata kaikille

 

Paikun oppilaskuljetus aiotaan avata kaikille matkustajille Teijon, Matildan ja Perniön välillä. Uuden kokeilun on tarkoitus alkaa syksyllä.
– Olemme jo pitkään halunneet avata kouluauton kaikkien käyttöön sellaisilla alueilla, joilla ei kulje muita Paikun autoja, kaupungin liikennepalvelupäällikkö Tanja Ahola sanoo.

Se hyödyttäisi etenkin reitin varrella asuvia toisen asteen opiskelijoita, jotka eivät ole koulukyydityksen piirissä. Myös kaikki muut saisivat käyttää koululaisten kyyditystä, mikäli kokeilu toteutuu.

Kaupunki on varannut talousarvioon määrärahan myös Paikun iltavuorojen jatkamiselle. Paikun iltalinja alkoi liikennöidä viime syksynä ja sen oli tarkoitus kulkea viime vuoden loppuun saakka niillä alueilla, joille sille on eniten kysyntää. Nyt se jatkaa liikennöintiä ainakin kevääseen saakka, ja mahdollisesti pidempäänkin.

Paikku liikennöi tulevana kesänä jälleen veloituksetta sen koko reitistöllä. Matkustajille maksuton kesäliikenne alkaa juhannuksesta ja jatkuu heinäkuun viimeiselle kokonaiselle viikolle saakka.

Jaa artikkeli: