Skip to main content

Omaishoitajien palkkioiden maksupäivä muuttuu

Salon kaupungin maksamat omahoitajien palkkiot maksetaan normaalisti tammikuun lopussa.

Alkuvuosi on tuonut mukanaan muutoksia monen arkeen, kun jotkut palvelut ovat siirtyneet kaupungilta Varhalle. Salon omaishoitajat ry:n puheenjohtaja Mira Aaltonen kertoo, että omaishoitajia koskevista muutoksista olisi pitänyt tiedottaa paremmin.

–Ihmiset ovat kyselleet paljon uudistuksesta ja sen mukanaan tuomista muutoksista. Alle 65-vuotiaiden omaishoitajille ei ole ainakaan tiedotettu mitään mistään.

Aaltonen kertoo, että suurin Varhan mukanaan tuoma muutos liittyy omaishoitajien palkkioiden maksupäivään. Salon kaupunki maksaa omaishoitajille joulukuun rahat tammikuun lopussa. Tämän jälkeen maksut suoritetaan Varhan toimesta. Helmikuun palkkio maksetaan 15.2.

Kaikkien omaishoitajien palkkiot tarkastetaan uusiin palkkioluokkiin. Tämä tarkoittaa sitä, että joidenkin kohdalla palkkioluokka voi nousta, toisten kohdalla taas laskea. Aaltonen kertoo, että Varhasta ollaan yhteydessä niihin henkilöihin, joita mahdollinen muutos koskee. Mikäli palkkioluokka nousee, voidaan erotus maksaa takautuvasti.

Myös omaishoitajuuden kriteerit muuttuvat, kun maksajaksi muuttuu Varha.

– Salon kaupungin kriteerit omaishoitajuudelle ovat erilaiset kuin Varhalla. En vielä itsekään tiedä tarkalleen, mitä muutoksia kriteereihin tulee. Mikäli omaishoitajuuden kriteerit eivät enää muutoksen myötä täyty, maksettuja palkkioita ei kuitenkaan tarvitse maksaa takaisin.

Aaltonen muistuttaa omaishoitajia, että jokainen voi rauhassa odotella, että Varhasta otetaan yhteyttä mahdollisiin muutoksiin liittyen.

 

Jaa artikkeli: