Skip to main content

Nyt meillä on mahdollisuus!

Anne Berner oli Juha Sipilän loistovalinta ministeriksi. Politiikka on pitkään ollut rikki. Rikkinäisillä vehkeillä on hengenvaarallista ajaa.
Kun mennään hallituksista hallituksiin milloin vasen ja milloin oikea kylki edellä, ja kukin ministeri vuorollaan nimittää etunsa valvojaksi poliittisen virkamiehen, syntyy vaan julkisen sektorin tehottomuutta.
Luomalla maahan myönteinen yrittäjyyspolitiikka kaikki hyötyvät.
Kotimainen kysyntä luo työpaikkoja. Panostamalla ja kannustamalla pienyrittäjyyttä luodaan helpoiten uusia työpaikkoja. Toivon, että Anne Berner keskittyy erityisesti pienyrittäjien aseman helpottamiseen.
Asioimme säännöllisesti lukuisien yritysten kanssa. On vaarallista luoda mielikuva, että Suomeen syntyy tyhjästä jatkuvasti lisää ”vihaisia lintuja” ja maailma lahjoittaa niistä meille rahansa.
Mikään uusi Nokia ei kata sitä työttömien määrää, mikä kohta on sylissä, ellei kotimarkkinoista ja yrittäjistä huolehdita. Yrittäjiä on nöyryytetty kaikilla tavoilla, eikä heidän suhdanteet oikein kiinnosta ketään.
Pienyrittäjille ei kukaan ole ikinä pohtinut rakennemuutosapua. Kehitys on sitä, että ennen pankissa hymyiltiin heille, nyt siellä suorastaan nauretaan.
Vaikuttaa, että pienten ja PK -yritysten ainoa suhdannerahoittaja on irtisanomiset, ostovelat ja verottaja, jolla on mielivaltaisen korkea korko ja ilman valitusoikeutta toimiva tuomioistuin. Liian helposti kuolee ja haudataan hyviä unelmia.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb ja Anne Berner, laittakaa piste tälle hulluttelulle, vaikka poikkeustilalailla.
Kotimarkkinat on saatava kuntoon ja se syntyy vain täsmällisillä Pienyrittäjien ja PK -yrittäjien rakennepaketeilla. Valtio ei häviä, vaikka se antaa veroveloille pitkiä halpakorkoisia lainoja ja tarvittaessa takauksia esimerkiksi suhteutettuna työpaikkojen määriin. Tällä katetaan menetetyt käyttöpääomat, jolloin yritykset voivat investoida ja palauttaa kilpailukykynsä. Menettäjinä ovat tuhansien prosenttien koroilla toimivat, usein ulkomaiset perintäyhtiöt.
Kun talous tasapainottuu, herrat saavat taas nauraa ja duunarit iloita työpaikastaan. Suomi voittaa.

Matti Kokko
puheenjohtaja
Suomen Pienyrittäjät ry

Jaa artikkeli: