Skip to main content

Nurkkilan koulun uusi emäntä tutustuu lauteilla kyläläisiin

Lisa Ressler-Gabrielsson on pikkuhiljaa sisustanut Nurkkilan pikkukoulua.  Rakennuksen historia kouluna saa silti jatkossakin näkyä.–Pidä vaan kengät jalassa, lattia on kylmä, vinkkaa Lisa Ressler-Gabrielsson vieraalleen.
Niinhän vanhoissa taloissa usein on, ja tällä kerralla ollaan vanhassa koulussa.

Ressler-Gabrielsson osti Nurkkilan koulun kesällä ja on jo ehtinyt viettää siellä vapaa-aikaa. Pikkukoulun iso luokka on niin iso, että sen on voinut kalustaa niin olo- kuin ruokahuoneeksikin ja sängytkin vielä mahtuvat samaan huoneeseen.

Mutta tehdäänpä pieni kierros. Epäselväksi ei jää, että koulussa ollaan; kauniiden ulko-ovien vieressä on edelleen Maikki Harjanteen piirtämä Minttu-tyttö julisteessa ja naulakoita riittää pitkin eteisen seiniä. Keittiössä ovat jäljellä koulun käyttämät hella ja uunit, joista pitopalveluyrittäjänä toimiva Ressler-Gabrielsson ei ole pahoillaan. 

Vintteihin liittyy ensimmäinen suuri remonttisuunnitelma; aikeena on muuttaa ne kesäkäyttöön sopiviksi majoitustiloiksi. Rakennuksia on tarkoitus ehostaa ja korjailla pikkuhiljaa, kiireellistä laitettavaa ei ole. 

Ressler-Gabrielsson on jo ehtinyt alkaa tutuksi tulemisen. Se taas kävi, kuinkas muuten, kuin lähtemällä kyläyhdistyksen saunaan.
–Ihan mahtavaa porukkaa, kiittelee kylään muuttanut.
Koulun lähellä asuvat Tarmo ja Liisa Niemi ovat ehtineet tulla erityisen läheiseksi; heiltä on tullut apua niin keittiön koneiden käyttöön kuin katolla käymiseenkin. Katolle piti päästä sen selvittämiseksi, voiko sinne päästää nuohoojaa. Voi, ja pitää, jos suunnitelmat pönttöuunien palauttamisesta puulla lämpiäviksi toteutuvat.

Jaa artikkeli: