Skip to main content

Nuoret lainasivat Perniössä, Kiskossa kiinnostivat uudet tilat

Eteläisessä Salossa etenkin perniöläisnuoret ovat innostuneet lainaamaan kirjoja. Perniön kirjaston viime vuoden lainaustilastot kertovat, että nuorten kaunokirjalliisuuden lainat kasvoivat lähes tuhannella, vajaasta 5700 lainasta noin 6500 lainaan.  
Myös lasten kaunokirjallisuuden lainat kasvoivat 7800 lainan paikkeilta yli 8200 lainaukseen.
Samansuuntainen on suuntaus myös aikuisten puolella, edellisvuoden 18240 lainaan tuli kasvua noin 300 lainauksen verran.

Erityisen usein ovi kävi Kiskon kirjastossa. Lainamäärä, 30 375, on käytännössä sama kuin edellisvuonna, mutta kävijälaskuriin tuli peräti runsaat 20 000 käyntiä edellisvuoden noin 12 000 käyntikertaa vastaan.
Kiskon kirjasto on toiminut noin vuoden ajan Kiskolassa.
–Uudet tilat ovat varmasti osasyy kävijämääriin, sanoo kirjastosihteeri Anna Schauman.
–Lainamäärä on niin hyvä, että tällä väestöpohjalla ei paljoa enempää voi toivoa.

Jos Kiskon malli toistuu juuri uusiin tiloihin muuttaneessa Särkisalon kirjastossa, ovat siellä kohta luvut nousussa. Viime vuodelta Särkisalosta on esittää edellisvuotta pienemmät kävijä- ja lainausmäärät; syynä on se, että kirjasto oli varsin niukasti auki. Esimerkiksi heinäkuun kirjasto oli kiinni, ja alkuvuodestakin auki vain kerran viikossa.    Särkisalon kirjastosta otettiin viime vuonna 7413 lainaa ja kävijoitä oli 2256.

Jaa artikkeli: