Skip to main content

Nuoret koripalloilijat hakivat Virosta elämyksiä ja hopeamitalit

Palmsen kartanon ympäristön rakennelmat ja maisemat olivat komeita.  	Kuva Olli KemiläPerniön Urheilijoiden C-poikien joukkue palasi kotiin väsyneenä mutta tyytyväisenä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä neljän päivän turnausmatkalta Viron Rakverestä. Kilpailullisesti turnaus tarjosi joukkueen 13 pelaajalle hopeamitalit, ja elämyksellisesti vielä paljon enemmän.
– Olimme päättäneet, että koulun lattialle emme nyt halua majoittua, pitää olla hotelli, kertoi joukkueen valmentaja Kusti Räsänen.

Noin kahdeksan kilometrin päässä turnauspaikasta löytyi hieno majapaikka, vielä hotelliakin mieleenjäävämpi. Palmsen kartanon ympäristö tarjosi paljon muutakin kuin hotellihuoneen käytävät.

PeU:sta pari joukkuetta on aiemmin käynyt juuri Rakveren turnauksessa.
Valmistautuminen turnaukseen tiesi tavoitteellista varainhankintaa. Päätös matkasta tehtiin jo viime syksynä.
– Olemme myyneet kuusia täällä ja Tammisaaren joulutorilla ja myyneet makkaraa Teijo-Talo -rallissa ja Suomen Vahvin mies -kisassa, mainitsi Niko Huoponen.

PeU:n C-poikien sarjassa voiton vei paikallinen joukkue Rakverestä.
Turnauksessa nähtiin myös joukkueita Venäjältä ja Latviasta. Perniöläishuoltajat hämmästelivät turnausorganisaatiota, vaikka kaikki lopulta sujuikin hyvin.
– Yksi mies käytännössä järjesti kaiken ja toimi myös siinä sivussa tuomarina. Peliaikataulut ja -paikat saimme tietää vasta viime hetkillä. Vähän eri meininki kuin meillä Pikkujätissä, pohti huoltajana toiminut Mika Peltola.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: