Skip to main content

Niksaari saa viemärin

Petri Haikonen ja Matti Hakamäki (kaivurissa) urakoivat Niksaaren vesihuoltolinjaa.Samaan aikaan, kun jätevesiasetuksen siirtymäajan ennakoidaan taas siirtyvän, Särkisalossa hoidetaan kuntoon yhden kulmakunnan vesiasioita. Niksaaressa rakennetaan vesihuoltolinjaa kohti Ulkoluotoa. Asialla on vesihuolto-osuuskunta, joka rakennuttaa vesijohdon ja paineviemärin Niksaaren etelärannalle saakka.
–Lähdimme soitelleen sotaan, sanoo Niksaaren vesihuolto-osuuskunnan puheenjohtaja Jukka Linkola.

Soitellen sikäli, että liittyjiä on kolme ja linjan rakentamisen rahoittavat osakkaat. Toiveissa on, että valmiiseen linjaan löytyy lisää liittyjiä. Kaupunki ei avusta hanketta, ei myöskään ELY-keskus. Kaupunki vapautti viemärilaitoksen liittymismaksusta, muut maksut peritään normaalisti. ELY-keskus puolestaan antoi luvan käyttää tiealuetta linjan vetämiseen.

Tavoitteena on saada kaivo jouluksi Niksaaren penkereen juureen. Vesihuolto-osuuskunnan linja on melkein kilometrin mittainen ja se lähtee Niksaaren pohjoispäähän aikaisemmin rakennetusta yksityisestä linjasta.
–Ostimme siitä linjasta osuuden, selvittää Linkola.

Linjaa kaivava Matti Hakamäki kuvaa maastoa vaihtelevaksi, maanantaina peitettiin louhittua osuutta.
–Välillä taas on niin pehmeää, ettei kone meinaa pysyä pinnalla.

Jätevesiasetuksen lopullinen kohtalo on vielä auki.  Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) käynnisti syksyllä selvityksen, miten jätevesiasetusta voisi höllentää tai kokonaan purkaa. Jätevesiasetukseen ei voi kajota ilman, että ympäristönsuojelulakia muutetaan, jos halutaan vapauttaa kiinteistönomistajat kokonaan velvoitteesta.
Todennäköisesti ympäristöministeri esittää siirtymäajan pidennystä.

Jaa artikkeli: