Skip to main content

Muutosjohto ei ota kantaa Perniön terveysaseman uudisrakentamiseen

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu etenee virkamiestasolla, vaikka poliittisella tasolla uudistuksesta ja sen aikataulusta käydään  kädenvääntöä.  Salossa vieraillut Varsinais-Suomen muutosorganisaation johto esitteli nykyhetken tilannetta muun muassa kaupungin henkilöstölle ja luottamushenkilöille.

Perniössä kiinnostavat erityisesti väliaikaistiloihin siirretyn terveysaseman ja Vuorelan hoivakodin dementiayksikön tilanne. Dementiayksikön asukkaat muuttavat syksyllä Saloon Mahlakankareelle väliaikaistiloihin.
Muutosorganisaatio ei ota kantaa siihen, miten Salon kaupunki asian ratkaisee.
–Tässä vaiheessa se on puhtaasti Salon kaupungin asia. Me emme voi ottaa siihen kantaa. Yleinen viesti on ollut sellainen, että suosittelemme maltilliseen etenemiseen, on sitten kysymys uusinvestoinneista tai kiinteistöjen myynneistä, muutosjohtaja Antti Parpo sanoo.
Hänen mukaansa kunnat tekevät omat päätöksensä. Esimerkiksi Kemiönsaaren kunnassa tehtiin päätös terveyskeskuksen rakentamisesta ja asiasta käytiin keskustelua myös muutosorganisaation kanssa.

Kaupunginjohtaja Lauri Innan mukaan myös Salo käy jatkuvaa keskustelua muutosorganisaation johdon kanssa monenlaisista asioista.
Perniön terveysaseman tilanne on joka tapauksessa ratkaistava.
–Perniö on hieno eteläinen keskuksemme. Meillä on oma investointitaulukkomme. Meidän pitää harjoittaa vastuullista päätöksentekoa. Syksyllä on meidän viimeinen momentum, Inna pohdiskelee.

 

Jaa artikkeli: