Skip to main content

Muutama oireilee yhteiskoulussa

Perniön yhteiskoulussa on tänä syksynä kirjattu jonkin verran ilmeisesti sisäilmasta johtuvaa oirehtimista.
–Osa oppilasta saa oireita, tulee päänsärkyä ja kuumotusta. Etenkin uusilla seiskaluokkalaisilla on ollut oirehdintaa, toteaa rehtori Arttu Karhulahti.
Ongelma ei lukumääräisesti ole iso; neljä oppilasta oireilee ongelmatiloissa satunnaisesti.
–Yhtään sellaista oppilasta ei ole, joka ei voisi ollenkaan olla näissä tiloissa, rehtori toteaa.

Perniönseudun Lehti uutisoi viime viikolla rakennuksen kellarissa havaituista kosteusongelmista. Juttuun haastatellun tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehdon tietoon ei ollut tullut tietoa oireilusta. Arttu Karhulahtea ei viime viikon juttuun tavoitettu kommentoimaan.

Karhulahti toteaa, että oireita seurataan vakavasti. Tiloja on jaettu uudelleen niin, että oireilevat oppilaat eivät ongelmatiloihin joudu. Varsinaisen koulurakennuksen ohella osa oppilaista kokee saavansa oireita kotitalousluokissa vanhassa lukiorakennuksessa.
–Tilanne on vielä sikäli helppo, että oireita on näin pienellä joukolla. Opiskelijoita on kuitenkin kolmisensataa. Jos oireita olisi isommalla porukalla, olisi tilojen kanssa todella ongelmia, Karhulahti toteaa.

Ongelmana on lämmityskanaalin kautta kellariin vuotanut vesi. Lisäksi alapohjassa on orgaanista ainetta kuten rakennusaikaista jätettä. Kellarissa sijaitseva lämmönjakohuone on alipaineistettu, joten ilmavirta kulkee luokkatiloista ulospäin.
Syyslomalla on tarkoitus katkaista vuotaneen kanaalin yhteys rakennukseen ja aloittaa ylimääräisen aineksen siivoaminen ja tilojen kuivatus.

Jaa artikkeli: