Skip to main content

Monet kestit nähneen Villa Signellin tarinassa aukeaa uusi sivu

Villa Signell pesi kasvonsa keväällä: seinät maalattiin ja Nina Nummentalon katseen suunnasta eli rannasta sai jokunen puu lähteä.

Joku olisi voinut vuosikymmenien aikana modernisoida tämänkin talon uuteen uskoon: peittää lattiat laminaatilla, käyttää valkoista maalia säästelemättä ja heivata roskalavalle talon ikäiset huonekalut.

Nyt näin ei ole: lattian mäntylaudat ovat aidot, ruokasalin ja keittiön väliin aukeavan tarjoiluluukun ovet herkullisen näköistä viilua, ikkunatkin talon ikäistä, maisemaa taittavaa vedettyä lasia.

Särkisalon Förbyssä sijaitsevan Villa Signellin tarinassa on kääntymässä uusi sivu. Rakennuksen seinät ovat joka tapauksessa jo jotain nähneet; voisi sanoa, että talo on omanlaisensa viipale paikallista teollisuushistoriaa.
Rakennus on 1960-luvun alusta ja sen ensimmäiset asukkaat olivat Leon ja Saga Signell. Pariskunnasta Leon työskenteli kaivosyhtiön konttorissa, Saga oli ruotsinkielisen koulun opettaja.
Heidän jälkeensä taloa asutti muun muassa kaivosyhtiön myyntipäälliköksi noussut Björn Forsström.
1990-luvulla kalkkia jalostanut Omya vuokrasi rakennuksen kaivosyhtiö Karl Forsström Oy:lta vierastalokseen, missä on niin majoitettu yhtiön vieraita kuin kestittykin heitä.

Taannoin Karl Forsström Oy oli uuden edessä: Omya päätti lopettaa talon käytön, eikä kaivosyhtiö halunnut siitä luopua.
Tänä kesänä Villa Signell on avautumassa vuokrauskäyttöön. Sitä ennen muun muassa ulkoseinät maalattiin, sisällä tehtiin vähän tapetointitöitä.

Pienelle perheelle rakennus on tarjonnut aikansa mittapuulla väljät, melkein juhlavat puitteet. Talon nykyisiin neljään makuuhuoneeseen sopii yöpymään seitsemän henkeä. Sekin on lisäys alueella, missä petipaikkoja ei ole liikaa.
–Tässä ollaan kuitenkin lähellä Mathildedalia ja esimerkiksi hääpaikkoja, toimitusjohtaja Nina Nummentalo toteaa.

Jaa artikkeli: