Skip to main content

Mökkitalkkarin työ voi olla jouluvalojen ripustusta

Mikke Oksanen sahaa puutavaraa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Perniöläisen Anita Duvaldtin pihalla kuuluu vasaran pauketta, kun Mökinhoito Oy:n Mikke Oksanen korjaa huonokuntoista aitaa. Mökkitalkkarin töitä tekevä mies kertoo, että eteläisessä Salossa riittää asiakkaita ja työtehtävät vaihtelevat taulujen ripustamisesta terassin rakentamiseen.

Tyypillisin kohde mökkitalkkarille on omakotitalo tai mökki, minkä pihapiirissä riittää kaikenlaista pientä korjattavaa.
Oksanen kertoo, että usein asiakas soittaa korjaamaan yhden asian, mutta sitten työmäärä kasvaa, kun huomataan muutakin kunnostettavaa.

Mökkitalkkari tuo monelle nimenä mieleen perinteisen talonmiehen, joka leikkaa nurmikkoa tai huolehtii muista kausitöistä mökillä. Oksanen kertoo, että se on kuitenkin vain pieni osa mökkitalkkarin työtä.

Tarpeet vaihtelevat myös sen mukaan, tarvitaanko apua kesämökillä vai omassa kodissa.

–Pienimmät työt voivat olla sellaisia, että asiakas pyytää ripustamaan jouluvalot paikalleen tai laittamaan tauluja seinille. Toisaalta välillä työlistalla on esimerkiksi kylpyhuoneen remontoimista tai muita isompia töitä, Oksanen kertoo.

–Olen sanonut kaikille työntekijöille, että meillä ei saa olla töissä koskaan liian kiire, että emme ehtisi myös juttelemaan asiakkaan kanssa. Moni voi odottaa innolla, että pienen työn jälkeen voi juoda kahvit ja jutella arkisista asioista, siihen täytyy aina olla aikaa.

Yksi ihminen ei pysty tekemään kaikkia töitä, siksi Mökinhoito on kerännyt ympärilleen lähialueen eri alojen ammattilaisten joukon.
Kun asiakas tarvitsee putkimiestä, sähkömiestä ja ruohonleikkaajaa, Oksanen tietää kenelle soittaa.

–Olen kuullut paljon asiakkailta, että he eivät jaksa soitella moneen numeroon saadakseen apua erilaisiin korjaustöihin. Siksi me halusimme luoda palvelun, että yksi puhelinsoitto meille riittää ja me järjestämme loput.

Samasta syystä mies korjaa tällä hetkellä Duvaldtin aitaa.

–Minä tarvitsin apua kaivon kannen korjauksessa, mutta myös aitaa piti korjata. En viitsinyt soittaa näin pienen homman vuoksi mihinkään isompaan rakennusfirmaan. Tuntuu, että sieltä vastataan aina, että tullaan kun ehditään, mutta sellaista aikaa saa odottaa ja kauan, Anita Duvaldt kertoo.

Jaa artikkeli: