Skip to main content

MLL junailee Särkisaloon omaa rantauimakoulua

Särkisalossa halutaan opettaa lapset uimaan luonnonvesissä myös ensi kesänä.

Asialla on Mannerheimin lastensuojeluliiton  paikallisyhdistys, joka on järjestämässä Särkisaloon rantauimakoulua.
Kyseessä on vastaveto Salon kaupungin suunnitelmille keskittää kaupungin uimakoulut uimahalliin ja lakkauttaa kaupungin kuljetukset uimakouluun.
– Ei meiltä ole Särkisalosta mitään saumaa lähteä keskustaan,  summaa Mll:n Särkisalon yhdistyksen puheenjohtaja Anna Kaisa Siltanen.
Välimatkat on yksi asia ja oppimisympäristö toinen.
– Haluamme opettaa saaristossa lapset uimaan luonnonvesissä, Siltanen korostaa.
Salon nuoriso- ja liikuntalautakunta päätti viime kokouksessaan, että kuljetuksista luovutaan ja uimakoulu pidetään hallissa. Syynä olivat paitsi kuljetuskulut, myös se että hallin olosuhteiden koetaan olevan oppimisen ja turvallisuuden kannalta paremmat.  
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Nummentalo (kok) on ilmoittanut käyttävänsä otto-oikeuttaan asiassa. Tämä tarkoittaa sitä, että asia valmistellaan uudelleen käsiteltäväksi kaupunginhallitukseen. Jos hallitus pyörtää lautakunnan päätöksen, Särkisalon omaa uimakoulua harkitaan vielä.

Seuraavaksi yhdistys aikoo keskittyä varainkeruuseen:  rahaa muun muassa opettajan palkkaamiseen aiotaan hankkia esimerkiksi laskiaisriehan avulla.   Opettajat aiotaan pistää hakuun lähiaikoina.
Uimakoulun kulut Särkisalossa ovat  olleet noin 1800 euroa.  Osa hinnasta kuitattiin uimakoulumaksulla, osan maksoi kunta ja osan yhdistys.

Juhani Nummentalo perustelee asian ottamista uuteen käsittelyyn sen herättämällä runsaalla huomiolla.
– Se tuli jo valtuustoryhmän kokouksessa puheeksi, että olikohan lautakunnan päätös ihan loppuun asti harkittu. Aikanaan nähdään, onko hallituksen enemmistö samoilla linjoilla.

Jaa artikkeli: