Skip to main content

Mitä sammaleen alta löytyy?

Särkisalon päiväkodin lapset keksivät metsässä aina uusia leikkejä.

Tänään vietetään maailman metsäpäivää. Metsä on tärkeä paikka monelle suomalaiselle. Jotkut nauttivat retkeilystä ja toiset keräävät talteen sienet ja marjat. Metsä on tärkeä paikka myös Särkisalon päiväkodin lapsille. Maanantaina lapset pääsivät taas leikkimään ja liikkumaan päiväkodin viereiseen metsään.

Kurahousut on kiristetty sopiviksi, hanskat on vedetty haalarin päälle niin, että vesi ei pääse kastelemaan hihansuita. Kello ei ole viedä edes yhdeksää aamulla, mutta Särkisalon päiväkodin reippaat lapset seisovat jo nätisti jonossa ja odottavat metsäretkelle lähtöä. Kun eväät on pakattu mukaan, matka voi alkaa.

Matkalla jutellaan muun muassa siitä, mitä eläimiä metsäretkillä on aiemmin näkynyt. Joku lapsista kertoo, että kerran retkellä on nähty etana. Joskus seuraksi on saatu myös jänis. Lisääkin eläimiä voisi näkyä, lapset toivovat. Erityisesti suden näkeminen tuntuu monen lapsen mielestä jännittävältä.

Kauas ei tarvitse kävellä, koska metsä alkaa melkein päiväkodin takapihalta. Pieni matka metsäpolkua, hiekkatien ylitys ja kohta ollaan leikkimetsässä.  Lapset kokoontuvat yhteen ja odottavat, että pienimmätkin kulkijat pääsevät perille. Ryhmän aikuiset kertovat, että tänään tutkitaan metsän pieniä yksityiskohtia luuppien avulla.

Livia Sadala ja Ada-Cecilia Westberg lähtevät yhdessä tutkimaan kaatunutta puuta. Kaarna näyttää erilaiselta, kun sitä tutkii luupin läpi.

­–Tää näyttää tosi hienolta, Livia kehuu.

–Nyt on jo mun vuoro, Ada-Cecilia odottaa malttamattomana omaa vuoroaan.

Tytöt kertovat viettävänsä paljon aikaa metsässä kotona ja päiväkodissa. Ada-Cecilia kertoo, että heidän lähimetsänsä on leikisti metsästysmetsä.

–Mun isoveljellä on leikkijousipyssy ja jousia. Leikitään metsässä, että me metsästämme peuroja.

–Mä olen nähnyt kerran suden ja ketun, mutta ne olivat piirretyssä, vieressä seisova Livia kertoo.

–Meillä päin näkyi kerran karhu, se käveli meidän läheisessä metsässämme, Ada-Cecilia kertoo ja saa muutkin lapset kiinnostumaan karhutarinasta.

 

Lisää juttua lasten metsäretkestä tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: