Skip to main content

Mikä synnytti korisbuumin Perniöön?

Susanna Manelius huolehtii PeU Basketin fanituotteista.Menestyksekäs miesten joukkue, työtä pelkäämättömät taustajoukot ja innokas yleisö.   Perniön Urheilijoiden koripallo elää kukoistuskautta, eikä kyse ole vain miesten ensimmäisestä divisioonasta. Seuran riveissä pelaa kymmenen joukkuetta. Miksi koripallo on niin suosittua Perniössä?
– Ehkäpä miesten menestys on saanut aikaan sen, että junnutkin ovat yhä innokkaampia. Myös miesten maajoukkueen menestys saattaa vaikuttaa, arvelee C-tyttöjä valmentava Anniina Lepistö.

Viime aikoina Perniön Urheilijat on myös alkanut viedä koripallon ilosanomaa kouluihin.

Perjantaisen naisten ottelun yleisön joukosta löytyy paljon koripallon harrastajia muista joukkueista. Monica Mustamo, Veera Virtanen ja Liina Leikkonen C-tyttöjen joukkueesta arvelevat, että kavereilla on suuri merkitys harrastuksen aloittamisessa.
-Naisten ottelua seuraamaan tullut Taisto Ahjoharju kiittelee puolestaan Perniön mainiota liikuntahallia. Hän uskoo myös yhteistyön Salon Vilppaan kanssa olevan tärkeä tekijä koripallosuosiossa.

Kun miesten joukkue nousi ykkösdivisioonaan, PeU Basket päätti seurata nimekkäämpiä joukkueita fanituotemarkkinoille. Nyt löytyy kaulaliinaa, pipoa, collegehousuja, hupparia, t-paitaa ja uutuustakkia PeU:n  väreissä.

Jaa artikkeli: