Skip to main content

Metallialalla kaivataan tekijöitä

Jani Sirviö kertoo, että tällä hetkellä vaikeinta on löytää laivakoneasentajia sekä levyseppähitsaajia.

Työvoimapulasta puhutaan tällä hetkellä monella eri alalla. Salossa metallialojen firmat etsivät helpotusta työvoimapulaan jalkautumalla ihmisten pariin sekä kouluttamalla itse osaavaa henkilökuntaa. Salon iltatorilla järjestetyssä Metallia Salosta -tapahtumassa nähtiin myös eteläisen Salon yrityksiä.

Perniöläisen Wipro Oy:n toimitusjohtaja Sauli Litsilä kertoo, että iltatorille jalkautuminen oli positiivinen kokemus.

–Tapahtumassa esillä oleminen lisää varmasti alan ja työpaikkojen näkyvyyttä. Tämänlaista yhteistyötä pitäisi ehdottomasti jatkaa myös tulevaisuudessa, Litsilä kommentoi.

Maaliskuussa Western Shipyard Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Jani Sirviö on huomannut muiden metallialan yritysten kanssa saman asia, että osaavaa henkilökuntaa on vaikea löytää. Oman haasteensa rekrytointiin tuo Sirviön mielestä työpaikan sijainti, sillä Teijolle kulkeminen vaatii omaa autoa.

–Me etsimme töihin metallialan koulutuksen omaavia henkilöitä ja koulutamme heidät sitten paremmin täällä vaadittaviin työtehtäviin. Huollamme täällä viranomaisaluksia ja moni työtehtävä on sellainen, että sitä ei opeteta missään koulussa, homman oppii tekemällä, Sirviö kertoo.

 

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: