Skip to main content

Merigalleriassa merta moneen lähtöön

Marinan tilat täyttyvät meriaiheisella taiteella.  Eilen töitään olivat ripustamassa Arja Pykäri, Helena Tuura, Larisa Evstifeeva-Auraniemi sekä Ulla Kuronen.Mathildan Marinassa ei tarvitse arvuutella, mikä on teema taidenäyttelyissä.  Kun kyseessä on Merigalleria, on teemana meri eri muodoissaan.  Marinan ja Salon Taidelainaamon yhteistyössä järjestämässä Merigalleriassa esittäytyy kesän ajan kymmenen taiteilijaa; viisi heistä kuuluu Salon ja viisi Vantaan taiteilijaseuraan ja seinille nostetaan näin ainakin kymmenen näkemystä merestä.

Annetaan Vantaan taiteilijaseuraa edustavan Ulla Kurosen aloittaa; hän vie töissään kauas Suomesta, korallien ja turkoosin veden maailmaan.  Taustalla on taiteilijan sairastuminen joitain vuosia sitten. Hyvä hoito paransi sairauden, mutta osansa oli myös Tobagoon tuolloin tehdyllä matkalla.
–Lääkäri sanoi, että tee jotain kivaa. Keräsimme rahat kasaan ja lähdimme, ja joku ihmeellinen, ihana vaikutus sillä paikalla oli, Kuronen muistelee.

Lähempänä vesillä ollaan muun muassa Larisa Evstifeeva-Auraniemen abstraktissa työssä, jonka alku oli purjevenematkassa merellä.
Matka oli myrskyisä eikä kovin miellyttävä:
–Minulla on vähän taipumusta merisairauteen ja pelottikin.
Maalaukseen purkautuivat kuohut ja pärskeet.
–Veden ja tuulen taistelu, tiivistää Evstifeeva-Auraniemi.

Näyttely on avoinna aukioloaikoina 28.4.-2.9.

Jaa artikkeli: