Skip to main content

Menestys innostaa seuraavia

Tietty virstanpylväs paikallisessa urheiluelämässä tuli vastaan eilen, kun varmistui että perniöläissyntyinen hiihtäjä Lauri Vuorinen nousee Pyeongchangin-koneeseen osana olympiajoukkuetta. 

Arvata voi, että päivä jää pysyvästi mieleen paitsi urheilijalla itsellään, myös hiihtäjän taustavoimilla ja perheellä, jotka ovat nuoren hiihtäjän uraa läheltä seuranneet – ja joilla on ollut vissi osuutensa siinä, miten harrastus on liukunut vuosi kerrallaan kohti ammattilaisuutta. Tehtyjen työtuntien määrää ladulla sekä huolto- ja valmennustöissä voi vain arvailla.

Urheilu-uutisesta tulee mieleen toinen Perniöön usein yhdistetty huippuosaaja, laulaja Karita Mattila. Perniössä mielletään Mattila kernaasti perniöläiseksi tämän täällä viettämän nuoruuden vuoksi. Vuorisen kohdalla on samoin, vaikka Perniö ei välttämättä olympialaduilla näy; hiihtäjän asuinpaikka kun on Rovaniemi ja seurakin kouvolalainen. Yhtä kaikki voi veikata, että sprinttikisaa katsotaan eteläisessä Salossa harvinaisen monessa talossa.

Esimerkit muistuttavat siitä, että menestys ei kasva vain isoissa kaupungeissa vaan yhtä lailla kirkonkylien kouluissa tai laduilla. Jossain lähellä voi jo kasvaa uusi tähtitaiteilija tai menestysurheilija. Ennen muuta kyseessä taitaa olla tahdon asia. Esimerkkien voima varmasti innostaa.

Jaa artikkeli: