Skip to main content

Menestyksen seuraukset

Perniöläisessä urheilumaailmassa eletään hienoa aikaa.  PeU:n miesten koripallojoukkue  nousi sarjansa kärkeen, Hanna Saario ansaitsi paikan fitnessin SM-kisoissa, Lassi Vuorinen valittiin muiden lupaavien hiihtäjien tavoin uuteen tehovalmennusryhmään.
Lajikattaus on monipuolinen, eivätkä hyvät uutiset varmaankaan tähän lopu, palloilu- ja hiihtokaudetkin  ovat vasta aluillaan.

Menestys ei ole sinänsä ihme.  Pitäjässä on pitkä, pontevan nuorisotyön perinne.   Ajan kanssa joukosta nousee aina menestyviä joukkueita tai urheilijoita.    

Menestys tehdään peräänantamattomalla työllä, joka varsinkin yksilölajeissa voi olla myös hyvin yksinäistä puurtamista.  
 Menestyksen alkujuuret puolestaan voivat olla sellaisessa toiminnassa, joka ei tähtää niinkään kilpamenestykseen vaan liikkumisen kipinän sytyttämiseen – esimerkiksi menestysjuoksija on voinut saada innoituksen lajiin juoksukoulusta.

Toivoa sopii, että hyvä tahti maakunnan, kansallisilla ja maailmankin kilpakentillä palkitsee ja kannustaa tekemään työtä nuorten urheilijoiden kanssa jatkossakin.   Kaukana ei ole ajatus siitä, että oman pitäjän urheilijoiden menestys ja julkisuus osaltaan  innostaa yhä uusia nuoria lähtemään urheiluharrastusten pariin – pallokentille tai kuntosalille.

Ainakin menestys on saanut yhä uusia ihmisiä lähtemään urheilua katsomaan;  koripallo vaikuttaisi kiinnostavan Perniössä enemmän kuin aikoihin.
Menestys tuo tullessaan monenlaista hyvää seurausta.

Jaa artikkeli: