Skip to main content

Melkein sata oppilasta sai uudenhohtavat tilat

Anna Mikkonen tarkastutti historiankokeet perinteisesti tussin ja taulun avulla. Nora Malin ja Veikka Harjunpää olivat lähinnä kuulolla.Valkoista, raiksta ja tilavaa, tuumivat Perniön Kirkonkylän koulun oppilaat uusista tiloista. Myös se kiehtoi, että luokkaa saa liukuovet avaamalla laajennettua.

Koulun vanha osa on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien takia. Uutuuttaan hohtavat väistötilat olivat maanantaina ensimmäistä kertaa käytössä; tyhjiin luokkiin kannettiin huonekaluja ja viidesluokkalaiset opiskelivat omassa luokassaan matikkaa jo täyttä päätä, joskin perinteisin varustein.
–Vielä puuttuu varustusta, esimerkiksi videotykki ja samoin tietokoneet ovat vielä puhdistettavana, selvitti luokkaa sijaisena luotsannut erityisluokanopettaja Johanna Vähätalo.

Tiistaina oman soppensa ottivat kuudesluokkalaiset.
–Ilonaihe on, että kirjat ovat palanneet otsonoinnista, naurahti Anna Mikkonen.

Vanhassa tilassa olleet huonekalut puhdistetaan nekin, mutta esimerkiksi käsityöluokassa olleet tekstiilimateriaalit menevät hylkyyn, kertoo rehtori Sirkku Leikkonen.

Kaikkiaan uusi rakennus on koulu noin 90 oppilaalle ja luokkien lisäksi siihen on mahdutettu käsityötilat, vessat ja pienryhmätila.
Vanhalta puolelta kannettiin uusiin tiloihin myös teknisen työn ja käsityötuntien tarvikkeita. 

Jaa artikkeli: