Skip to main content

Matonpesussakin ikäihminen tarvitsee apua

Särkisalossa pestiin mattoja talkoilla tiistaina.  Yhtenä kuuraajana oli Camilla Lilja.Särkisalon matonpesupaikalla kuurattiin tiistaina talven pölyjä irti matoista.   Ei pesijöiden omista, vaan ihmisten, jotka eivät syystä tai toisesta voi mattojaan itse pestä.

Yhres etteskesi-hanke heitti särkisalolaisille yhdistyksille haasteen ikäihmisten matonpesutalkoista.   Ensimmäisenä haasteen koppasi Mll:n paikallisyhdistys, jonka jäsenet olivat talkoissa tiistaina.
–Facebookissa olemme kyselleet pesijöitä ja avun tarvetta on käyty ihan ihmisten luona kyselemässä, selvitti Niina Olander.

Osansa teki myös kotipalvelu, jonka työntekijät toimivat tiedonvälittäjinä siitä, kenellä asiakkaista olisi mattoja, mutta ei voimia niitä pestä.

Tiistaina oltiin ensimmäistä kertaa tositoimissa ja pestävää tuli kaiken aikaa hiljalleen lisää;  ensimmäistä mattoa pestäessä soi puhelin, ja Teija Troberg- Lilja sai lähteä Pensalon suuntaan hakemaan lisää urakoitavaa. Takaisin hän tuli neljän maton kanssa.

Tiistaina virisi harjojen kohistessa juttu siitä, miten matonpesu on yksi niistä palveluista, joita kotonaan asuvat ikäihmiset tarvitsevat, mutta joihin ainakaan kotipalvelun rahkeet eivät riitä.
–Sukulaisethan pesevät monelle matot, Olander muistuttaa.

Matonpesupaikka on kaupungin ylläpitämä. Naiset toivoivat, että remonttimies kävisi ja pistäisi paikkoja kuntoon enemmänkin:   osa putkista vuotaa vedet pitkin  nurmikkoa, osa on tukossa ja kuivausmankelin viereinen laudoitus petti sille astuttaessa.

Jaa artikkeli: