-Maltaat tulevat parin viikon päästä, kertoo oluentekijä Tuomo Holm Mathildedalin kyläpanimossa samalla kun hän pohtii Pauli Sareliuksen kanssa, kuinka viime viikolla tulleet käymistankit saadaan pystyyn.
Panimon lattialla on kyljellään kolme vähän sputnikkia muistuttavaa kapinetta. Bulgariassa tehdyt säiliöt vetävät kukin 2100 litraa, ja käytännössä niissä käy olutta noin 1600 litraa.
Omaa paikallista olutta saadaan odottaa alkuvuoteen, mutta Rekolan yhteistyöpanimossa on valmistunut jo erä Valssi-olutta.
Nimi tulee Matildan pajasta, samoin kuin etiketin kuvat ja tietysti tavallaan myös oluen väri.
Holmin ajatus on tuoda olut entistä enemmän ruokajuomaksi.
–Oluen ja ruoan yhteensovittaminen on se missio.
Olut ei myöskään ole Holmin mielestä ole huiskaisten juotu tarjoustölkki.
–Se on nautinnon hetki, joka ostetaan.