Skip to main content

Mathildedaliin mietitään kymmeniä uusia vuodepaikkoja

 

Tulevassa majatalossa on jo huone esittelykunnossa. Taina Kotilainen pistää vielä päiväpeiton suoraan.Salon seudulla ollaan luottavaisia siitä, että matkailu kannattaa. Etenkin Mathildedalin ja Teijon alueella matkailupalveluihin panostetaan toden teolla. Uusimpia alueelle tulevia yöpymispaikkoja on entisen Mathildan hoivakodin tiloihin perustettava majatalo.
Siskokset Helena Ollikainen ja Taina Kotilainen ovat pyörittäneet rakennuksessa hoivakotia viimeiset 16 vuotta. Viimeinen asukas muutti pois huhtikuussa, ja nyt talosta remontoidaan majataloa.
– Nyt saadaan pienemmät henkilöstömenot, kun tässä kahdestaan ollaan, Kotilainen nauraa.
Remontin tarkoituksena ei ole muuttaa vanhaa kansakoulua moderniksi hienostohotelliksi. Valmiit vanhat puitteet ovat kauniit ja sopivat ympäristöön.
– Tässä kun on vanha ruukki ja kaunis luonto, niin saman tunnelman täytyy jatkua sisälläkin, Kotilainen sanoo.
– Puhdas luonto ja hiljaisuus, niitä täältä tullaan hakemaan. Täällä voi rauhoittua, tunnelma on viipyilevä, hän kuvailee.
Majataloon on tulossa noin 20 vuodepaikkaa. Huoneita kunnostetaan erilaisten vierailijoiden tarpeisiin: on perhehuoneita sekä huoneistoja pidempäänkin asumiseen. Avajaispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.
– Tämän kesän aikana avaamme, kunhan remontti valmistuu ja lupa- ja rahoituskuviot lyödään lukkoon, Ollikainen kertoo.

Muutkin alueen matkailuyrittäjät ovat kiinnostuneita laajentamisesta. Sveitsiläisyritys PropDev Oy laajentaa ja kehittää Meri-Teijo Marinaa.  Mathildedalin Ruukin Majatalon Krista Gustafsson kertoo, että laajentaminen on suunnitelmissa. Arvioksi hän asettaa vuodepaikkojen triplaamisen seuraavan viiden vuoden kuluessa.
Kirjakkalan ruukkikylän majoitusyrittäjä Risto Elo toivoisi voivansa laajentaa, mutta vanhaa ruukin alueelle ei noin vain rakenneta uutta.
– Talvisin on rauhallisempaa, mutta kesäisin kysyntä ylittää tarjonnan, Elo kertoo.
Myös laskettelukeskuksen alueelle on kaavoitettu hotellin paikka. Meri-Teijo Skin toimitusjohtaja Tapani Kakko kertoo, että rakennustyöt aloitetaan yrittäjän löydyttyä. Kakko uskoo kysyntää olevan, sillä aluetta voi hänestä pitää Salon ainoana kasvavana alueena.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: