Skip to main content

Masuunin näyttelyissä nähdään pastellisävyjä ja erikoisia puita

Arja Valkonen-Goldblattin maalaukset ovat kuin kirjoja.

Teijon Masuunin näyttelykesä on täynnä värejä ja välähdyksiä eletystä elämästä. Galleriassa nähdään Arja Valkonen-Goldblattin maalauksia. Alakerran Obscurassa on esillä Ilona Niemen teoksia. Aulassa ja kahvilassa nähdään pieni pala fantasiamaailmaa, kun Svetlana Ruohon työt täyttävät seinät. Studiossa on esillä Mari Blomroos-Heinisen pieniä laatikkomaailmoja ja värikkäitä maalauksia. Camerassa nähdään Heta Pöyryn töitä.

Arja Valkonen-Goldblatt katselee seinille ripustettuja pastellinsävyisiä maalauksia. Monessa työssä nähdään puita, mutta myös vuoria näkyy joidenkin maalausten taustalla. Taiteilija kertoo, että ennen maalaukset olivat rajun värikkäitä, nyt tyyli on muuttunut pehmeämmäksi.

–Ennen maalaaminen oli minulle kuin värittämistä, nyt se on kokonaisvaltaista tekemistä.

Taiteilija ei suunnittele töitään, lopputulos on aina hänelle itselleenkin yllätys. Tietyt elämänvaiheet ovat kuitenkin nähtävissä tauluissa.

–Kun isäni kuoli, maalasin tauluihin paljon veneitä. Sillä on toki symbolinen merkitys, mutta isä ja minä olimme paljon vesillä soutelemassa tai ongella, kun minä olin pieni, Valkonen Goldblatt muistelee.

Alakerran Obscurassa seinät täyttyvät hauskoista kuvista. Ilona Niemi kertoo, että matkustelun kautta hankitut kokemukset näkyvät väreinä näyttelyn teoksissa.

–Yhdistän töissäni eläin- ja ihmishahmoja. Kuvat näyttävät aluksi hassuilta, mutta niissä on myös syvempi merkitys. Luonto on minulle äärimmäisen tärkeä elementti ja siksi olen tuonut töihin mukaan erityisesti uhanalaisia eläimiä.

Taiteilijan inspiraationlähteitä ei tarvitse kauaa arvuutella, sillä Niemi on tuonut näyttelyyn esille suuren määrän valokuvia ja kuvakollaaseja, jotka toimivat töiden inspiraatiota. Joukossa on myös taiteilijan omia lapsuuskuvia.

Teijon Masuunin näyttelyt avoinna 1.–29.6. välisen ajan Masuunin aukioloaikojen mukaisesti.

Ilona Niemi asetteli viimeisiä töitään Masuunin seinille tiistaina.

 

Jaa artikkeli: