Skip to main content

M/S Sabrina aloittaa saaristoristeilyt Särkisalon ja Kemiönsaaren vesillä

Ms Sabrinan kannelta avautuu hienot merimaisemat. Kuva: Ville Söderman

Salon alueen monipuolinen matkailutarjonta laajenee toukokuussa, kun yrittäjät Marjaana Ollanketo sekä Ville ja Katja Söderman alkavat järjestää ryhmille ja yksityishenkilöille risteilyjä viikosta 21 lähtien.

M/S Sabrina on yksitoista metriä pitkä ja se  liikkuu maltillista kuuden solmun vauhtia.

–Täällä ei tuulet haittaa risteilyä. Vene on tukeva ja siellä on tilaa liikkua turvallisesti. Yläkannelta saa ihailla huikeita merimaisemia luotojen yli, yrittäjänä toimiva Marjaana Ollanketo kertoo.

Risteilyjen reitit suunnitellaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Yritykset tai kaveriporukat voivat varata risteilyn omalle porukalle, mutta myös yksityishenkilöille myydään matkoja. Risteilyn kesto on reitistä ja asiakkaiden toiveista riippuen 3–6 tuntia.
–Avaamme nettisivuille varauskalenterin, sen kautta yksityishenkilöt voivat varata matkan itselleen. Pidämme kuitenkin osallistujien minimimäärän kymmenessä, joten matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on tarpeeksi.

Risteilyjen reitteihin pystyy vaikuttamaan, eikä tarkoitus ole liikkua aina samoja reittejä pitkin. Ollanketo kertoo, että vene voi pysähtyä esimerkiksi Särkisalon satamakahviloissa tai viedä juhlijoita Taalintehtaalle nauttimaan Baltic Jazzin tunnelmasta.

–Veneen syväys on 1,5 metriä, joten voimme hakea ihmisiä risteilylle vaikka mökkilaiturilta, Ollanketo lisää.

Krailassa asuvat Ville ja Katja Söderman sekä Kiskossa asuva Marjaana Ollanketo törmäsivät sattumalta toisiinsa töiden merkeissä. Juttu kääntyi nopeasti veneilyharrastukseen ja selvisi, että kolmikolla on yhteinen haave merellisten matkailupalveluiden järjestämisestä.

 

Jaa artikkeli: