Skip to main content

Lupajan kevytväylät pysyvät perniöläisten toivelistalla

Lupajantien ja Kiskontien risteys on yksi Perniön ongelmapaikoista. Seiskaluokkalainen Aleksi Laajalahti tietää, että suojatiellä pyörää pitäisi taluttaa, mutta ajaa turvallisuutensa takia. ”Jos seison polkimilla, näen tuonne notkoon, tuleeko ketään”. Kerran hän on joutunut läheltä piti tilanteeseen. ”Moottoripyörä tuli ylhäältä hirmuista vauhtia”.Perniön kirkonkylän liikenneympäristössä riittää edelleen kohennettavaa.
Kyläkyselyn vastauksissa esiin nousi yli 20 vaaranpaikaksi nimettyä kohdetta kirkonkylältä.
Vaaranpaikoiksi liikenteessä nostettiin etenkin ne suojatiet, joilla ei ole keskisaareketta. 

Lisäksi elää edelleen toive kevyenliikenteen väylistä etenkin Lupajan suunnalla:  pyörätietä kaivataan niin Kaukurintien varteen kuin Lupajantien jatkeelle, jota pitkin kuljetaan Somerikon alueelle

Kylien Salo- hankkeen junailemaan kyselyyn tuli eniten kiinnostaneisiin kysymyksiin lähes 400 vastausta.

Historiallisten ja kauniiden paikkojen listalle kyselyssä merkittiin paitsi  kirkonseutu ja joenvarsimiljöö, myös luontokohteita kuten Melassuo ja metsäinen kalliorinne Kaukurintien ja kirkonkylän välissä.
Tyhjät liiketilat nousivat esiin kyselyn vastauksissa.  Niille toivottiin käyttöä.  Puutelistalle nostettiin Tokmannin kaltaiset edulliset  kulutustavarakaupat.

Harrastusmahdollisuuksista kyläkyselyssä oli avoin kysymys.  Siihen vastasi vain noin kolmannes vastaajista,  runsaat 130 henkeä. Harrastustarjontaa pidettiin hyvänä ja valikoiman toivottiin säilyvän.  
Liikuntamahdollisuuksia toivottin lisääkin, toiveissa oli muun muassa puistojumppaa, frisbeegolf-kenttä ja koirapuiston tarpeen nosti esiin useampikin vastaaja.

Jaa artikkeli: