Skip to main content

Luokkaretkistä tuli lähimatkailua

Vilma Elovaara ja Iris Lähde olivat tyytyväisiä retkipäivään, jonka aikana he pääsivät tutustumaan moniin itselleen uusiin paikkoihin.Luokkaretkien kohteet löytyvät tänä keväänä monella koululla läheltä. Esimerkiksi Teijon koulun oppilaiden ei tämän kevään retkellä tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, vaan oppilaat viettivät viime perjantaita kotiseutuunsa tutustuen.  Ohjelmaan kuului käynti Piia Lehden ateljeessa sekä ruukkialueen kirkko, kartano ja sepän paja – auringossa nautittua piknik-lounasta unohtamatta.

Vaikka paikat ovat lähellä koulua, eivät ne ole kaikille lapsille välttämättä tuttuja.
– Minulla kun tulee 25 vuotta täällä täyteen, niin nämä paikat ovat tietysti moneen kertaan koluttuja, mutta lapset eivät aina ole tietoisia, mitä kaikkea lähiseudulta löytyy, Linna sanoo.

Aivan pelkästään kotiseutuinnostuksesta ei lähellä retkeily johdu.
– Osasyy on rahallinen, Linna myöntää.
Koulun oppilaat toimittavat yhdessä TeijoPlus-lehteä, jonka tuottojen avulla on järjestetty leirikouluja aiemmin. Viime vuonna oppilaat olivat leirikoulussa Lohjan Kisakalliossa, jonka kustannukset nousivat suuriksi.
– Vähän aikaa keräillään taas rahaa, ja sitten voidaan lähteä kauemmas, Linna sanoo.

Hän korostaa, että vaikka rahatilanne vaikuttaa siihen, missä koulu retkeilee, on kotiseutuun tutustuminen tärkeää.
– Meillä on täällä kuitenkin kaikkea mitä muuallakin – ja vieläpä paremmin! Lähellä retkeilyssä säästää etenkin matkakuluissa, kun ei tarvita linja-autokuljetuksia. Silloin pystyy panostamaan enemmän itse ohjelmaan, Linna huomauttaa.

Jaa artikkeli: