Skip to main content

Lumesta lomalla kaikki ilo irti

Neljävuotias Pharëll Haberkorn oli lähtenyt ulkoilemaan serkkunsa Iina Arellin kanssa. He koristelivat rakentamansa lumisarvikuonon risuilla ja ruusunmarjoilla.

Miten sujuu pitkä  joululoma? Perniönseudun Lehden toimitus jalkautui kysymään paikallisilta, miten vapaat kuluvat.

Perniöläiset serkukset Iina Arell ja Pharëll Haberkorn kertoivat lähteneensä ulkoilemaan, ettei koko loma menisi sisällä istuessa. He olivat urheilukentän laidalla rakentamassa lumisarvikuonoa, jonka päälaelle 4-vuotias Pharëll asetteli monta risusarvea.
Pharëllin joululoma oli kulunut leikkiessä joulupukin tuomalla kauko-ohjattavalla supersankarikelkalla. Herkutellut hän oli suklaalla ja kekseillä.
Joululomalla perheensä luo Perniöön rentoutumaan tullut opiskelija Iina Arell kertoi viettäneensä lomaa sukulaisten luona kyläillen sekä koripalloa pelaten.
– On kiva saada välillä vain oleskella koulun ja koripallotreenien ohella.

Sankasta lumisateesta huolimatta myös hiihtäjät olivat viime viikolla uskaltautuneet ladulle. Arto Puntti oli tullut Salosta Perniöön asti hiihtämään hyvämaineisten latujen houkuttelemana.
– Joululomalla aion keskittyä pelkästään hiihtämiseen. Minulla on tavoitteena osallistua tänä talvena Ruotsissa järjestettävään Vasaloppetiin, jossa hiihdetään 90 kilometriä, hän kertoi ja toivoi paljon lunta ja sopivia pakkasia lopputalveksi, jotta suksi luistaa.

Perniön urheiluhallin vierestä kulkevan ladun erinomainen maine oli kantautunut myös salolaisen Juuso Partasen korviin. Hiihtämisen lisäksi hänen joululomansa oli kulunut pitkälti kotosalla perheen kanssa.
– Olemme ulkoilleet ja leikkineet lasten kanssa ja herkutelleet, kinkulla, laatikoilla, joulupuurolla ja suklaalla, Partanen luetteli.

Juuso Partanen oli irtautunut kotoa kokeilemaan Perniön liikuntakeskuksen luota lähtevää latua.

Jaa artikkeli: