Skip to main content

Lukiorakennukselle remonttirahaa jo ensi vuodelle

Avoin päiväkoti on jo saanut paikan entisestä lukiosta, ensi vuonna suunnitellaan muiden päivähoitotoimintojen uudelleenjärjestämistä Perniössä.  Krista Säde Jeren kanssa ja Niina Soininen Nellan kanssa olivat eilisaamuna menossa avoimen päiväkodin leikkikouluun.Salo on saamassa ensi vuodeksi talousarvion, jossa ei ole suuria muutoksia suuntaan tai toiseen.
– Mitään draamaa tässä ei ole, kiteytti kaupunginjohtaja Antti Rantakokko talousarvioesityksensä julkistaessaan eilen.  Talousjohtaja Seppo Juntti luonnehti pumaskaa välibudjetiksi.

Lopullisesti talousarvion luvut ja sisällön naputtelevat kiinni myöhemmin tänä vuonna kaupunginhallitus ja –valtuusto.   
Kaupunginjohtajan esitys lähtee siitä, että veroprosentteihin ei kajota ja alijäämää syntyy edelleen jonkin verran.

Investointien listalla Perniön alue kuuluu voittajien joukkoon ensi vuonna.  Lukiorakennuksen muuttaminen varhaiskasvatuksen käyttöön oli hallintokuntien esityksissä saamassa vain 80 000 euroa suunnittelurahaa.  Nyt ensi vuodelle on merkitty tähän 500 000 e ja vielä vuodelle 2016 runsaat miljoona euroa.
– Ajatus oli, että jos ensi vuonna saadaan suunniteltua, niin sitten päästään saman tien myös toteuttamaan, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kai Saarimaa.

Lehmuskodin korvaavan ryhmäkodin ensi vuoden rakennusrahat pienenivät kaupunginjohtajan pöydällä vähän; hallintokuntien 1,55 miljoonasta tuli tasan miljoona, ja loput 550 000 euroa on merkitty vuodelle 2016. Kaikkiaan Salo investoi ensi vuonna 15,6 miljoonalla eurolla.

Ensi vuosi mennään koeteltuja latuja, mutta heti keväällä aletaan laatia uutta sopeutusohjelmaa.  Rantakokko ja apulaiskaupunginjohtaja Kai Saarimaa toteavat, että läpi tullaan käymään niin palveluverkko kuin toimintatavatkin.

Ensi vuoden vuosikatteeksi muodostuu runsaat viisi miljoonaa, mutta poistojen ja satunnaisten erien jälkeen tilikauden tulos painuu kahdeksan miljoonaa alijäämäiseksi.
–Taseen ylijäämät eli se puskuri on käytännössä syöty ensi vuoden loppuun mennessä, talousjohtaja Juntti varoittaa.

Jaa artikkeli: