Skip to main content

Lukiolaisten idea: lääkäriin voisi jonottaa kotonakin

Ideakisan innovaatiot luettiin suoran videoyhteyden kautta tuomareille.  Suoran lähetyksen tunnelmissa Hanna-Riina Raunio, Max Pohjonen, Sanni Oksanen ja kilpailun puolesta Egzon Delija. Miltä kuulostaisi:  aamulla on sairas olo, joten soitat terveysasemalle. Hoitaja arvioi tilanteesi ja  pääset päivystysjonoon.  Sinun ei kuitenkaan tarvitse mennä odotushuoneeseen tunneiksi rykimään, vaan kirjaudut pankkitunnuksillasi  terveyskeskuksen järjestelmään.  Tämän jälkeen älypuhelimeesi lataamasi sovellus kertoo, missä kohdassa olet jonossa ja samoin ehkä sen, koska on aika lähteä ajelemaan kohti terveyskeskusta.
– Potilastyytyväisyys paranee ja  myös sairauksien leviäminen vähenee, kun ei olla samassa tilassa bakteereita levittämässä, toteaa Perniön lukion opiskelija Max Pohjonen.

Max Pohjoisen, Hanna-Riina Raunion ja Sanni Oksasen muodostaman Bjärnå-joukkueen idea nimeltään päivystykseen.fi esiteltiin viime viikolla  Tartu ideaan-kilpailussa.  
Kilpailu on on osa valtakunnallista Innokampus-hanketta.  Tartu ideaan- kisaan osallistui 40 koulua eri puolilta Suomea, ja tehtävänä oli keksiä innovaatio aiheesta ”teknologia ja terveys”.
Ideoita oli, vaikka aikataulu oli ollut tiukka:
– Tehtävänanto tuli eilen illalla kahdeksan aikoihin, kertoi ViNoMa-joukkueen Martta Rintanen.

ViNoMa-joukkueessa olivat Martta Rintasen lisäksi Noora Husu ja Vilma Kaljonen.  
Joukkueen  innovaatio, 365 päivää hyvää mieltä, perustuu sekin älypuhelinsovellukseen.
– Mielenterveysongelmia on paljon, ja tällä yritetään tukea hyvinvointia, tiivistää Vilma Kaljonen.
Sovellus muun muassa ohjeistaa ja opastaa positiivisempaan ajatteluun ja kyselee samaan suuntaan kannustavasti. 

Varsinais-Suomen aluekilpailusta valtakunnalliseen finaaliin pääsi Turun Luostarivuoren koulun joukkue 5,67 pisteellä. 

Jaa artikkeli: