Skip to main content

Lukiolaisen pitää olla utelias maailmasta ympärillään


–Oho. Sehän kuulostaa…aika hienolta, huokaisee Aleksi Lindholm puhelimeen.
Hän on juuri kuullut Perniönseudun Lehden toimittajalta kirjoittaneensa ylioppilaskokeissa komean rivin, kuusi laudaturia. Tulokset tulivat koululle perjantaiaamuna.

Listalla lyövät kättä luvut ja lukuaineet: Perniön lukiosta kirjoittavan Lindholmin täyskäteen kuuluivat yhteiskuntaoppi, filosofia, äidinkieli, englanti, historia ja pitkä matematiikka.  Lindholm toisaaalta tuumii, että pitkä matematiikka ja esimerkiksi filosofia ovat varsin lähellä toisiaan.
–Molemmissa on samaa analyyttistä pohdiskelua. Esimerkiksi jonkun moraalifilosofian pitäisi toimia kaikkiin kysymyksiin, hän puntaroi.

Lähilukio oli peruskoulun jälkeen selvä valinta.
–Lukiossa on eri aineiden myötä paljon vaihtelua, ja se on vielä tässä lähellä.
Laudatur-rivistä kuuluu kunnia myös opettajille.
– Perniössä opettajat ovat hyviä. Esimerkiksi matematiikassa toimii se, että ensin annetaan joku informaatioläjä ja sitten lähestytään sitä käytännöllisistä näkökulmista. Se toimii, kun opetusryhmät ovat kohtuullisen kokoisia. On ihan eri asia, että on opettaja siinä lähellä neuvomassa kuin että olisi vaan joku nettisivu.

Ylioppilaskokeissa menestymiseen taas tarvitaan Lindholmin mielestä muutakin kuin vain kevään kestävä pänttääminen.
–Soveltavuushan kokeissa vaan lisääntyy. Pitää olla utelias muutenkin ja kuunnella esimerkiksi podcasteja.
Kuten abeilla yleensä, ei tulevaisuus vielä ole kiveenhakattu Aleksi Lindholmillakaan. Elokuvan ystävän yhtenä haaveena kimaltelee työ luovalla alalla kuten elokuva -tai televisiotuotantojen parissa käsikirjoitus- tai ohjaustehtävissä.

Jaa artikkeli: