Skip to main content

Linnut lensivät Masuunin seinille

Marjo Pitko on tuonut näyttelyyn esille myös hänelle erityisen tärkeän työn, joka muistuttaa häntä omasta äidistään.

Teijon Masuunin kevätkauden näyttelyt avautuvat huomenna lauantaina. Masuunin Galleriassa on esillä Marjo Pitkon Poeettinen maisema -näyttely. Aulan ja kahvilan näyttelytiloissa nähdään Virpi Lehdon akvarelli-tussimaalauksia. Studiossa on esillä Kirsi A. Korpelan Memento Mori -valokuvanäyttely. Näyttelytila Camerassa saa ihailla Sirkku Salon abstrakteja maalauksia.

Marjo Pitko asetteli perjantaina töitään seinille. Suuret työt kätkevät sisälleen paljon pieniä yksityiskohtia. Linnut ja luonnon pienet ihmeet saavat päälleen pitsimäisen verhon Pitkon maalauksissa. Meri-Lapissa asuva taiteilija kertoo, että luonto näyttelee suurta roolia näyttelyn teoksissa.

–Liikun paljon ulkona ja valokuvaan siellä. Metsät, pellot ja vesistöt ovat aina olleet minulle tärkeitä paikkoja. Haluan maalata taululle sen hyvän fiiliksen, mikä minulle tulee, kun liikun luonnossa, Pitko kertoo.

Näyttelyn työt ovat taiteilijan uutta tuotantoa. Monessa taulussa nähdään lintuja.

–Linnut symboloivat minulle vapautta ja keveyttä, siksi halusin tuoda niitä teoksiini.

Virpi Lehto katselee aulan puolella seinille ripustettuja töitään. Tuntemattomat kasvot katsovat taiteilijaa takaisin. Maalaukset eivät ole muotokuvia, mutta jokainen teos kätkee sisälleen ihmisen kasvot. Maalauksissa nähdään myös lintuja.

–Jotkut näistä kasvoista muistuttavat jotain minulle tuttua henkilöä, mutta suurin osa on ihan kuvitteellisia hahmoja, Lehto kertoo.

Lehto katselee näyttelyn kuvia ja kertoo, että jokainen niistä tuo mieleen tunnetilan, mikä maalauksen luomiseen on liittynyt. Muistot jäävät mieleen, vaikka työ olisi valmistunut jo jopa kolmekymmentä vuotta sitten.

Näyttelyt ovat avoinna 4.3.-28.5.2023 viikonloppuisin sekä ryhmille tilauksesta. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

Lisää juttua taiteilijoista ja näyttelyistä ensi viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: