Skip to main content

Liikunta parantaa jopa työrauhaa kouluissa

Tilda Teder ja Maija Elovaara pomputtelivat muiden mukana Teijon urheilutalossa eilen.Perniössä Kirkonkylän ja Saurun koulut ovat lähteneet mukaan valtakunnalliseen Liikkuva koulu -hankkeeseen monien muiden salolaiskoulujen tavoin. Kaikki alakoulut eivät ole ainakaan vielä lähteneet mukaan, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö koulussa liikuttaisi.

Teijon koulun opettaja Eija Rossinen seurasi keskiviikkona, kun Perniön Urheilijoiden Tuomas Troberg ja Henry Pwono vetivät eka- ja tokaluokkalaisille koripallon näytetuntia Liikuntatalolla.
– Käymme Urheilutalolla pitämässä sisäliikuntatunteja. Ulkona on tänä talvena päästy hiihtämään ja luistelemaan ja myös laskettelupäivä on pidetty.
Ekaluokkalaiset Maija Elovaara ja Tilda Teder opettelivat Tuomaksen ja Henryn ohjauksessa koripallon syöttämistä, liikkumista ja laskemista samaan aikaan.
– Me pelataan korista. Tai ei pelata vaan pompotellaan, tytöt kertovat tunnin sisällöstä.
Tildalla ei juuri nyt ole omaa liikuntalajia, mutta Maija harrastaa vapaa-ajallaan lentopalloa.
– Välitunneilla pelataan jalkapalloa jääkiekkokaukalossa, tytöt sanovat.

Opettajan mukaan Teijon koulun lapset liikkuvat aina kun mahdollista.
– Kaikki liikkuvat ja koko ajan. Välituntisin pelataan eniten jalkapalloa.
Pääkaupunkiseudulla ennen Teijolle tuloaan työskennellyt Rossinen kiittelee koulun pihaa, jossa vain mielikuvitus antaa rajat välituntien leikeille.

Huoli lasten riittävästä liikkumisesta on otettu huomioon hallitusohjelmassa ja valtakunnallinen Liikkuva koulu -hanke auttaa kouluja rakentamaan koulupäivään erilaisia mahdollisuuksia liikkumiseen. Osansa kampanjaan ja koululaisten liikuttamiseen antavat salolaiset urheiluseurat.
Salon Liikkuvaa koulua koordinoiva Mervi Niemi kertoo, että hankkeen tiimoilta ollaan järjestämässä monenlaista tempausta vielä kevään aikana. Salossa on muun muassa koulutettu 250 Välkkäriä välituntiliikunnan vertaisohjaajiksi. 
– He huolehtivat oppilaiden liikkumisesta ideoimalla yhteisleikkejä ja pelejä. Kouluissa on huomattu, että liikkuminen parantaa työrauhaa kouluissa, lisää yhteishenkeä ja oppimista, Niemi kertoo.

 

Jaa artikkeli: