Skip to main content

Liian moni ajaa perä pimeänä

Ari Salminen oli pysäytysvuorossa Perniössä,  Jouni Kauhanen oli autolla odottamassa mahdollisia asiakkaita. Kuvassa näkyvissä autoissa olivat asiat kunnossa.Liian moni uuden auton kuljettaja jättää tutustumatta ajopelinsä valolaitteiston käyttöön; talvisena päivänä automatiikka voi sytyttää nokalle vain päiväajovalot, ja vastaavasti auton perässä ei pala ainoatakaan valoa.
–Sitten mennään niin sanotusti perä pimeänä ja lumipöllyn keskellä autoa voi olla todella vaikea huomata. Näitä autoja on tänään ollut monta, toteaa vanhempi konstaapeli Jouni Kauhanen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.
–Kuskin pitäisi osata kääntää näillä säillä valot päälle käsipelille, evästää Kauhanen.

Liikenneturvallisuusyksikön partio seurasi liikenteen sujumista maakunnassa maanantaina. Kauhasen partioparina oli Ari Salminen, ja Perniössä liikennettä pysäytettiin iltapäivällä Lupajantiellä.
Ajovalojen lisäksi maanantaina sanomista tuli myös muun muassa turvavöiden käyttämättömyydestä ja kännykänkäytöstä.
–Useimmin kännykkä on korvalla, mikä tietysti on hiukan parempi. Mutta jos somea ajon aikana päivittää tai viestiä näpyttää, kyllä sen tietää että siinä on sitten katsekin puhelimessa eikä liikenteessä.

Partion päivä oli alkanut Salosta ja sen jälkeen vuorossa oli Perniö. Salossa ilonaihe oli, että punaisia valoja päin ajavia ei ollut. Perniössä puhalluskokeiden tuloksista oli hyvää kerrottavaa.
–Kuusikymmentä puhallutusta ja yksi alle rangaistavan rajan, loput puhdasta nollaa.
Toisaalta turvavöiden käyttämättömyydestä jaettiin päivän aikana useita rikesakkoja.

Talviliukkailla moni takavetokuski huvittaa itseään peräluistoilla.
Temppu käy hintoihinsa, jos sen poliisi näkee.
–Se käsitellään ihan rangaistusvaatimuksella eli maksamaan joutuu, sanoo Kauhanen.

Jaa artikkeli: