Skip to main content

Liettualainen suurnäyttely Masuunissa

Lasse Bergroth on käynyt Liettuassa jo viisi kertaa tänä vuonna. Hän tekee liettuankielisiä käännöksiä, mutta kiinnostus maahan on enemmän harrastus kuin työ.Teijon Masuuniin on koottu noin 70 teoksen suurnäyttely liettualaista taidetta. Turun seudun Liettuan ystävät ry on koonnut näyttelyyn 45 taiteilijan teokset.
–Liettuassa kansantaide on arvossaan. Siellä on esimerkiksi erikseen taiteilijaliito sekä kansantaiteilijaliitto, Turun seudun Liettuan ystävät ry:n puheenjohtaja Lasse Bergroth kertoo.

Masuunin näyttelyssä on kahden taidestudion ja yhden taidekoulun taiteilijoiden töitä. Yksi studioista on kansantaiteeseen erikoistunut amatööristudio, toinen puoliammattilaisista koostuva ja kolmas ryhmä on taidekoulun opettajia ja muita ammattitaiteilijoita.

Bergroth on käynyt Liettuassa viitisenkymmentä kertaa.
Hän ihastui maan kulttuuriin, kun aloitti kielen opiskelun vuonna 1999.
–Liettuassa kunnioitetaan perinteitä. Esimerkiksi perinteisiä ruokia saa mistä vain helposti. Suomessa perinneruokia syödään vain juhlapyhinä, hän vertailee.

Masuunissa näyttely on nähtävillä joulukuun loppuun saakka. Sen jälkeen näyttely kulkeutuu Kemiön Villa Landeen sekä Västanfjärdin kirjastoon. Eteläisen Salon näyttelykierroksen päätteeksi taulut voi nähdä vielä Turun Runosmäen kirjastossa.

Jaa artikkeli: