Skip to main content

Leticia lauloi kärkisijoille Riiassa

Osa Leticia-kuorosta ja osa sen perniöläisjäsenistä oli koolla tiistaina;  Saara Kemppaisen seurana takarivissä ovat Ullariikka Eriksson, Tuuli Turunen ja Sofia Majuri, keskellä Ronja Kemppainen, Noora Löflund, Kaisa Kaartinen sekä Maria, Hermanni ja Laura Kemppainen.Erään talon pihalla Perniön Koskella oli tiistaiaamuna koko joukko vähän väsyneitä, mutta onnellisia nuoria.    
Koolla oli osa Leticia-kuoron perniöläisjäsenistä ja takana kilpailumatka Riiaan.
Vahvasti perniöläislähtöinen kuoro menestyi viime viikolla Riiassa järjestetyssä World Choir Games- kilpailussa hienosti:  avoimessa lastenkuorojen sarjassa tuomisina oli hopeinen diplomi korkeimmalta eli 10-tasolta.   Avoimessa Scenic Folklore- eli kansanmusiikin sarjassa Leticia tuli puolestaan toiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että seuraavissa WCG-kilpailuissa kuoro voi ottaa osaa Champions-sarjaan.

Tapahtuma on mittasuhteiltaan iso: mukana on yli 400 kuoroa ja noin 27 000 laulajaa.  Taso koettiin kovaksi.
– Sellainen olo tuli, että olisiko pitänyt vain olla kuuntelematta muita ennen omaa esiintymistä, toteaa Ullariikka Eriksson.
Leticiassa saatiin kuitenkin päälle hyvä, yhteinen henki.
– Tuli sellainen olo, että nyt hoidetaan tämä kerralla kotiin, summaa Sofia Majuri.
Palkintojenjakoon kutsutut kuorot eivät tienneet omaa sijoitustaan ennen kuin se kerrottiin.  Mitä myöhemmin oman kuoron nimi kerrottiin, sen korkeampi sijoitus.
– Pelkäsin jo, että onko meidät unohdettu, että olimmeko niin surkeita, nauraa Ullariikka Eriksson.
Toisin kävi,  tuomaristolta tuli pisteitä niin, että suomalaiskuoron nimi kerrottiin vasta viimeisten joukossa.  Arvostelukohteina olivat muun muassa sävelpuhtaus ja uskollisuus nuottikuvalle.

Jaa artikkeli: