Skip to main content

Laurin markkinoiden uusi aikakausi lisää kotiseutuylpeyttä

Antero Peijonen ja Minna Urpo suunnittelevat lauantaina järjestettävää kirjanjulkistusta.

–Lehmus elää 450 vuotta ja sitten alkaa uusi aika. Perniössä on nyt uuden aika. Voimme yhdessä miettiä millaista uutta lehmusta haluamme yhdessä tänne luoda, sanoo aktiivi ja vapaaehtoinen Katihanna Heikkinen.

Laurin markkinoilla juhlitaan tuplajuhlavuotta. Ensimmäisen kerran Laurin markkinat on tiedettävästi mainittu 450 vuotta sitten ja 45 vuotta sitten Perniön kunta elvytti Laurin markkinoiden perinteen.

–Meillä on luvassa paljon ohjelmaa viime vuosiin verrattuna. Aivan loistavaa on, että pubin pitäjäkin löytyi, sanoo markkinayhdistyksen varajäsen Eevi Kotonen.

–Markkinat levittäytyvä molemmille puolille kirkonkylää ja kaikkialta löytyy näkemisen arvoista nähtävää, sanoo Kotonen.

–Täällä on ihmisen hyvä olla, juhlitaan sitä yhdessä myös markkinatapahtumassa.

Huomenna lauantaina Laurin markkinoilla juhlistetaam Perjäm murtte AaPeeSee -kirjan julkaisua. Minna Urpo on yhdessä Antero Peijosen kanssa viimeisten vuosien aikana kasannut teosta., jonka julkistus tapahtuu  kello 12.

Koronavuodet hidastivat kirjan valmistumista, vaikka kirja oli hyvällä mallilla vuonna 2020.

Kirja kuitenkin valmistui ja julkistus osuu nyt Laurin markkinoiden tuplajuhlavuoteen.

Urpo on kirjaprosessin aikana päässyt sukeltamaan Perniön murteeseen aivan uudella tavalla.

–Oppinut olen paljon, mutta en luontaisesti käytä murretta. Yritän aina laittaa Anterolle viesteihin muutaman lauseen perniöksi.

–Kyllä se niin on, että kielen oppii puhumalla. Perniön murteenkin voi oppia, mutta siitä jää puuttumaan se tietynlainen nuotti, mikä tietysti kirjastakin puuttuu, pohtii Peijonen.

Lisää juttua markkinoista ja kirjasta lehdessä!

Jaa artikkeli: