Skip to main content

Laurin hiihtoleiri alkoi huumorilla

Lauri Vuorisen seura kiinnosti heti leirin alussa. Eemeli Varemäki ja Onni Vuorinen vaihtavat kuulumisia maajoukkuehiihtäjän kanssa.Näinkin voi nuorten hiihtoleiri alkaa: osallistujien ensimmäinen tehtävä oli repäistä wc-paperirullasta niin monta palaa kuin arvelivat tarvitsevansa kertakäynnillä. Seuraava etappi ei ollut kuitenkaan toiletti, vaan viereisestä ystävästä piti kertoa niin monta asiaa kuin hän oli papereita repinyt.

Valmentajat näyttivät mallia. Leirin “päävalmentajat” Lauri Vuorinen ja Outi Helkama kertoivat totuuksia toisistaan.
– Laurillahan on monta lempinimeä. Late, Tappi, Parrunpätkä, Perniön Dynamo, aloitti Helkama.
– Sehän on selvää, ettei Lauria voinut leirin keittäjäksi ajatella. Monta vuotta sitten hän laittoi perunat kiehumaan pesemättä eikä muistanut lopulta ottaa niitä ollenkaan pois hellalta. Katsoin kuitenkin Wikipediasta, että hänellä on sentään maailmancupin seitsemäs sija. Ehkä hän kuitenkin valmentajaksi kelpaa, naljaili Helkama.

Keskiviikkoaamuna aloiteltiin Perniön yhteiskoulun tiloissa Lauri Ski Camp -hiihtoleiriä.
Aloite leiristä tuli Perniön Urheilijoiden hiihtovalmentajana toimivalta Helkamalta, ja jo kansainvälisen huipun tuntumaan sprinttihiihdossa noussut Vuorinen tuli mielellään opastamaan kasvattajaseuransa tapahtumaan.
9–13 -vuotiaita hiihtojunioreita saapui paikalle yli 20, kaukaisin Kiuruvedeltä saakka. Kolmipäiväisellä leirillä nuorten hiihtäjien ohjelmassa on kuusi erilaista harjoitusta.  Esimerkiksi torstaina on Lauri Vuorisen oma päivä, jossa on keskivartalotreenin lisäksi sprinttejä.
– Ei kuitenkaan suksilla tällä kertaa, koska rullasuksien hallinta ei ole kaikilla niin hyvin vielä hallussa, kertoi Vuorinen.

Keskiviikkoaamuna kokeneimmat rullahiihtäjät lähtivät Aseman suoralle harjoituksiin Vuorisen ja Helkaman johdolla. Perjantaina vuorossa on leirin pisin harjoitus, kun ryhmä lähtee vaeltamaan Teijon kansallispuistoon Nenustannummelle.

Jaa artikkeli: