Skip to main content

Lassi Rokka valittiin vuoden salolaiseksi seuratyöntekijäksi

Perniön liikuntahallin aulan reliefistä löytyy useita urheilulajeja, joiden paikallisen toiminnan mahdollistamisessa Lassi Rokka on ollut mukana.

Perniöläinen Lassi Rokka on valittu Lounais-Suomen Liikunnan ja Urheilun vuoden 2023 seuratyöntekijäksi Salossa. Mitalin ja siihen liittyvän kunniakirjan Rokka kävi pokkaamassa viime lauantaina Turun Logomossa järjestetyssä Varsinais-Suomen Urheilugaalassa.

Valinnan Lassi Rokka arvelee osuneen kohdalle vuosien aherruksen perusteella. Valintaprosessista hän tietää sen verran, että paikalliset seurat voivat nimetä ehdokkaitaan Salon seuraparlamentille, joka lopulta tekee valinnan. Rokan valinta on mennyt Perniön Urheilijoiden kautta.

Perniön Urheilijat perusteli ehdotustaan seuraparlamentille esimerkiksi Lassi Rokan yli kymmenen vuoden työllä jalkapallon joukkueenjohtajana ja jaoston sihteerinä, pitkäjänteisyydellä seuratoiminnan kehittämisessä ja seurojen välisellä yhteistyöllä alueen liikuntaolosuhteiden parantamisessa. Jälkimmäiseen kuuluu esimerkiksi kuntoportaiden rakentaminen Perniöön.
– Sen haluaisin sanoa, että rohkeasti vaan mukaan toimijaksi! Mitä enemmän meitä on, sen pienemmäksi “oma tontti” jää, eikä kenellekään tule valtavaa työkuormaa kannettavaksi seurassa, kannustaa Lassi Rokka.

Urheilugaala Turun Logomossa jäi puolestaan Jaana Riikoselta muiden menojen takia väliin, mutta myös häntä muistettiin seuransa Perniön Urheilijoiden vuoden 2023 seuratyöntekijä -tittelillä. Riikonen on toiminut PeU:n yleisurheilun parissa yli 35 vuotta.

Elintarvikealalla työskentelevä Riikonen asuu nykyään Vantaalla, mutta viettää viikonloppujaan edelleen usein kotiseudullaan Perniössä. Perniön Urheilijoiden yleisurheilujaostossa hän on varapuheenjohtaja.
– Kesäisin olen enemmän mukana PeU:n toiminnassa, ohjaamassa harjoituksia tai toimitsijana kisoissa mahdollisuuksien mukaan, vaikka asunkin muualla. Myös urheiluopistolla Kuovilassa olen ollut mukana ohjaamassa harjoitusleirejä. Itse menin noin 10-vuotiaana PeU:n urheilukouluun, ja siitä se omakin ura lähti, kuvaa Riikonen.

 

Koko juttu 1.2. lehdessä!

Jaa artikkeli: