Skip to main content

Lakon jatkuminen tuo paineita Wiprolle

23.2.20231 maaliskuun, 2023Uutiset

Työt Wiprolla jatkuvat, vaikka materiaalin kuljetukset ovatkin jäissä.

AKT:n lakko aiheuttaa jatkuessaan ongelmia eteläisessä Salossa muun muassa Wipron tehtaalla.

Wipron toimitusjohtaja Sauli Litsilä kertoo, että AKT:n autoliikenteen kolmen alan lakot aiheuttavat yritykselle murheita koko ajan enenemissä määrin. Tavaroiden toimitus Keski-Eurooppaan on tällä hetkellä ahtaajien lakon vuoksi seisahtunut.

–Viime viikon loppupuolella meidän asiakkaamme pärjäsivät vielä melko hyvin, mutta jos tilanne pitkittyy niin varmasti ongelmat muuttuvat suuremmiksi. Voisi sanoa, että nyt eletään kriittisiä päiviä, Litsilä kertoo.

Wipro valmistaa kippihydrauliikan sylinterejä ja muita komponentteja.
Kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote-, sekä terminaalitoiminta-alan lakkojen sovittelu päättyi maanantaina tuloksettomana.
Sovittelua jatkettiin eilen keskiviikkona.

–Tällä hetkellä suurin ongelma on tietysti se, että tavara ei kulje meiltä maailmalle. Jos lakko kuitenkin jatkuu, ensi viikolla meillä on sellainen tilanne, että myös materiaalipuolella alkaa näkyä vajausta, mikä lisää ongelmia. Toivottavasti ratkaisu löydetään mahdollisimman pian, Litsilä kommentoi tilannetta keskiviikkona puolenpäivän jälkeen, kun lakkojen jatkosta ei vielä ollut tietoa.

Millog-yhtiöihin kuuluvan Oy Western Shipyard Ltd:n Teijon telakan toimitusjohtaja Janne Sirviö puolestaan kertoo, että AKT:n lakko ei näy yrityksen arjessa juurikaan. Työt jatkuvat entiseen malliin eikä esimerkiksi tavarantoimituksissa ole ollut ongelmia.

–Jos viikon sisällä lakkoasiaan saadaan sovinto, ei lakko tule vaikuttamaan meidän toimintaamme oikeastaan ollenkaan, Sirviö kommentoi.

Kaupan puolelta muun muassa Kemiön Hurrikaanissa hyllyt ovat täynnä tavaraa, eikä lakko ole vaikuttanut myymälän arkeen juuri mitenkään.

Myymälävastaava Niklas Lindberg kertoo, että myytävät tuotteet ovat löytäneet perille liikkeeseen kuljetusalan lakosta huolimatta.

–Meillä on yksityisiä kuljetusalan yrittäjiä, jotka toimittavat tavaraa keskusvarastolta meidän liikkeeseemme. Heidän kanssaan kuljetukset ovat pelanneet ihan normaaliin tapaan.

Liikkeessä on tuotteita varastossa sen verran, että lakon pitkittyminen ei sekään näy asiakkaille vielä pitkään aikaan.

Jaa artikkeli: