Skip to main content

Laineranta palvelee kyläläisiä ja vuokraajia

Trampoliini saatiin lahjoituksena Lainerantaan täksi kesäksi.Harvan kyläyhdistyksen asioita dokumentoidaan niin tarkasti kuin Tieksmäki-Metolan. Jokaisesta perjantaisesta kesäsaunastakin tehdään päiväraportti, johon listataan kävijät ja veden lämpötila. Myös kyläyhdistyksen nettisivut sisältävät runsaasti ajantasaista tietoa tulevista tapahtumista.
Yhdistyksen puheenjohtaja Jaana Joutsen on tottunut työssään Ykkösakselin hankeneuvojana järjestelmälliseen raportointiin, ja sama meno jatkuu myös yhdistystoiminnassa. Ei ihme, että kyläyhdistyksen tukikohtaa Lainerantaa on saatu kunnostettua ja rakennettua vuosien saatossa mittavaksi vapaa-ajan keskukseksi.
– Vähän papereiden pyörittelyä ja lomakkeiden täyttämistä se vaatii, mutta aika hyvän tuntipalkan siitä lopulta saa, Joutsen arvioi.
Naarjärven rannalla sijaitseva kyläyhdistyksen saunarakennus ja grillikatos rakennettiin jo nelisentoista vuotta sitten. Viimeisin hanke oli rannan ruoppaus ja isomman laiturin hankkiminen kaksi kesää sitten. Tieksmäki-Metolan kyläyhdistys on saanut tukea hankkeisiinsa vuosien saatossa yli 50.000 euroa. Talkootyötä hankkeisiin on kuulunut lähes 2400 tuntia.
– Vaikeahan tällaisia olisi ollut toteuttaa ilman EU-rahaa, myöntää Joutsen.
Uusin hankinta pihapiirissä on tosin saatu lahjoituksena. Trampoliinia ovat kokeilleet jo aikuisetkin.
Laineranta on saavuttanut suuren suosion myös vuokraajien keskuudessa. Etenkin kesäisin varauskirja täyttyy nopeasti.
– Saamme vuokratuloja vuosittain noin 3000 euroa. Se on tärkeä tulonlähde. Emme mitenkään erityisesti mainosta tätä, mutta esimerkisi Facebookin kautta tänne on löytänyt paljon lähiseudun yhdistyksiä, kiittelee Jaana Joutsen.
Puheenjohtajan ohella yksi aktiivisimmista kyläyhdistystoimijoista on Maritta Korpela.
– Enemmän täällä tulee aikaa vietettyä kuin kotona Salossa. Kylätoimintaan tulin mukaan, kun aloin pitää isäni kotipaikkaa tässä lähellä. Jos vähän remonttia tekisi ja sisävessan hankkisi, niin talvellakin voisi asua täällä pidempään, Korpela pohtii.

Lisää painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: