Skip to main content

Lääkäripula ja flunssakausi ruuhkauttavat terveysasemaa

Syksy on ollut ruuhkainen Perniön terveysasemalla. Asemalla on kahden lääkärin vajaus. Lääkäreitä on haettu työpaikkailmoituksilla, mutta yhtään hakijaa ei ole ilmaantunut.   Lääkärivajeen lisäksi pitkittynyt flunssakausi on ruuhkauttanut vastaanottoa.
Ilman apua ei jää.
– Hoitajat tekevät kiireellisyyden arviota puhelimessa ja myös vastaanotolla, jotta jokainen asiakas saisi tarvitsemaansa avun, kertoo hoitaja Satu Jaatinen.

Kaikki ajat annetaan ajanvarauksella edelleen.
–Asiakkaita joudutaan myös päivittäin ohjaamaan Saloon yhteispäivystyksen.
–Kiireettömiä asioita, kuten ajokorttitodistusaikoja on jouduttu jonottamaan monta viikkoa ja vuoden vaihteessakaan ei vielä tähän ole helpotusta tulossa, ennakoi Jaatinen.

Lääkärin päivystysaikoja on Perniön terveysasemalla päivittäin jonkin verran ja niiden varaamiseen suositellaan puhelinsoittoa aamulla kello kahdeksan  jälkeen.
– Puhelut ohjataan takaisinsoittojärjestelmään, johon jätetyn viestin perusteella hoitaja soittaa takaisin.
Hoitaja voi ohjata asiakkaan myös hoitajanvastaanotolle, jossa arvioidaan asiakkaan tilannetta tarkemmin ja voidaan tehdä myös pikatutkimuksia tilanteen varmistamiseksi.

Mikäli aikaa Perniöön ei enää saa, hoitaja ohjaa asiakkaan kiireellisyyden mukaan eteenpäin, muun muassa yhteispäivystyksen.
– Työikäisille on useimmilla tarjolla työterveyshuoltoa myös sairaudenhoitoon, joten heitä kehotetaan ensisijaisesti käyttämään työterveyshuollon palveluita, neuvoo Satu Jaatinen.
Rokotusasioissa voi kääntyä neuvolan puoleen.
Jouluviikolla ja välipäivillä Perniön terveysasemalla hoidetaan kiireellistä hoitoa vaativat asiat. Laboratorio on myös auki,  paitsi tiistaina 23.12, vaikka terveysasema on avoinna.

Jaa artikkeli: