Skip to main content

Kyykkämailat lensivät Meripirtin kentällä

Heikki Hellman kokeilee, miten kyykkämaila lentää. Eino Hakanpää seuraa.Aika näyttää, tuleeko kyykästä uusi suosikkipeli mölkyn rinnalle Eläkeliiton Särkisalon yhdistyksessä. Tiistain perusteella voisi päätellä, että ei tule.
– Siinä menee kädet ja henki, jos tuollaista menee heittämään, ilmoitti joku naisväen edustajista kaukaa kentän reunalta.
Kyykkämestari Erik Väkiparta saikin esitellä kyykän hienouksia pelkästään miesväelle. Särkisalolaismiehet kokeilivat noin kaksikiloisen kyykkämailan heittämistä, ja hikihän siinä tuli.
– Onhan tuo mölkky paljon helpompaa. Tässä tarvitaan aika lailla voimaa, tuumasi yhdistyksen puheenjohtaja Ahti Keinonen.
Salossa asuva Erik Väkiparta on lähdössä tulevana viikonloppuna kyykän 5-ottelun SM-kisoihin Myllykoskelle. Hänellä on kyykän Suomen mestaruus hallista vuoden takaa.
– Tänä vuonna meni huonommin, tuli vain pronssia, mies pahoitteli.
Väkiparta tutustui kyykkään vuonna 1979 Karhulan Karjalaisten riveissä. Lajin harrastajia on sen verran vähän, että myös Salosta pitää lähteä Lietoon harrastamaan karjalaisten keskuudessa suosion saavuttanutta lajia.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: